Sari la conținut

„Academia Seniorilor”- cursuri gratuite pentru persoane vârstnice

academia-seniorilor-cursuri-gratuite-pentru-persoane-varstnice

Direcția de Asistență Socială Brașov invită seniorii din comunitatea brașoveană să-și petreacă timpul într-un mod util și plăcut împreună cu persoane de vârstă apropiată, în cadrul proiectului „Academia Seniorilor”.

„Academia Seniorilor” este un proiect de instruire nonformală a persoanelor vârstnice în cadrul căruia participanții își vor îmbogăți cunoștințele cu informații despre acordarea primului ajutor, menținerea unui stil de viață sănătos și activ, utilizarea mijloacelor de comunicare moderne, evitarea situațiilor care pun în pericol siguranța persoanelor, modul de a acționa în caz de cutremur, incendiu, furt și alte informații relevante pentru această categorie de persoane.

Cursurile sunt gratuite și vor fi susținute de specialiști din cadrul Direcției de Asistență Socială Brașov și a instituțiilor partenere, respectiv: Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Universitatea Transilvania Brașov, Inspectoratul Județean de Poliție Brașov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” Brașov, Poliția Locală Brașov, Societatea Națională de Cruce Roșie – Filiala Brașov.

 Sunt așteptate să se alăture proiectului persoanele vârstnice care au împlinit vârsta de 65 ani și au domiciliul în municipiul Brașov, care pot să se înscrie la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, str. Panselelor nr.23, zilnic între orele 08:00 – 16:00.

Înscrierile se fac pe bază de cerere scrisă până în data de 28 februarie 2019, iar cursurile încep din 01 martie 2019.

Informații suplimentare se pot obține la telefon 0368-469995 int. 870 sau 0770-725765.

Comentarii

Ultimă oră