Sari la conținut

Abonamente cu 50 de lei pe lună pentru studenții din Brașov

abonamente-cu-50-de-lei-pe-luna-pentru-studentii-din-brasov

Din 1 octombrie 2018, odată cu începerea noului An Univeritar, studenții cu vârsta sub 26 de ani, înmatriculați la forma cu frecvență la zi ai Universității „Transilvania” sau ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” își pot achiziționa abonamente cu prețul redus la suma de 50 de lei/lunar (costul unui abonament întreg este de 70 de lei/lună – reducerea pentru studenți fiind de 20 de lei), pe toate liniile, fără limită de călătorii.

Studenții trebuie să aibă asupra lor la momentul cumpărării abonamentelor cartea de identitate și carnetul de student vizat pentru anul universitar 2018/2019 sau adeverința eliberată de una dintre cele două unități de învățământ superior. Acest tip de abonamente se pot achiziționa de la orice centru de vânzare al RATBV S.A.


  Nu beneficiază de reducere studenții de la universitațile private din oraș.


    Începând din această lună se va desfășura și acțiunea de validare a listelor cu elevii unităților școlare din municipiul Brașov care beneficiază de transport gratuit!


     Conducerea RATBV a anunţat că de începutul acestei săptămâni se va desfăşura acţiunea de validare a listelor cu elevii unităţilor şcolare din municipiul Braşov care beneficiază de transport gratuit, urmând ca în perioada imediat următoare să fie demarată şi acţiunea de încărcare a cardurilor de transport. În aceste condiţii, între data de 1 octombrie şi data încărcării efective a abonamentelor gratuite, elevii pot circula pe baza carnetului de elev vizat pentru anul şcolar în curs.

De menţionat şi faptul că elevii beneficiari ai abonamentelor gratuite, după ce le vor primi sau după ce vor fi încărcate, au obligaţia de a valida cardurile la fiecare urcare în mijloacelor de transport. Conducerea operatorului de transport în comun a amintit că elevii nu pot călători pe linia 20 cu abonamentele gratuite primite de la şcoală, cu excepţia elevilor care domiciliază în Poiana Braşov.


   În octombrie, continuă încarcarea cardurilor pentru pensionari.

RATBV S.A începe reîncărcarea cardurilor de călătorie pentru pensionarii sau persoanele vârstnice cu domicilul în municipiul Brașov. Vârstnicii care, potrivit legii, au un venit net lunar de sub 1.200 de lei, îşi pot reîncărca, de la 1 octombrie, cardurile deja existente pentru călătorii gratuite.

Dacă persoanele care au dreptul la 15 titluri de călătorie gratuite/ lună nu au primit anterior carduri, urmează să le fie emise şi înmânate unele noi. Pensionarii care au deja aceste carduri se pot prezenta la casierii pentru reîncărcare!

Persoanele beneficiare de gratuităţi trebuie să completeze „Declaraţia de consimţământ - beneficiari de gratuităţi şi reduceri”. Aceasta se află la punctele de vânzare sau postată pe site-ul www.ratbv.ro, în secţiunea „Tarife”. Se aplică, în acest fel, prevederile legale privind protecţia persoanelor fizice la prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.


    Pensionarii sau persoanele vârstnice trebuie să se prezinte cu cardul de călătorie (cei care îl deţin), buletinul sau cartea de identitate, cuponul de pensie pe luna septembrie 2018 şi declaraţia pe proprie răspundere din care reiese că nu au un venit net de peste 1.200 de lei lunar, inclusiv pensia.

Formularele pentru declaraţia pe proprie răspundere se pot ridica de la punctele de vânzare sau se pot tipări de pe site-ul www.ratbv.ro. Reîncărcarea se poate face la toate punctele de distribuţie, cu excepţia următoarelor: Livada Poştei, Gară şi Dramatic, lista centrelor putând fi consultată pe site-ul www.ratbv.ro .


    Tot începând cu 1 octombrie 2018, sunt aşteptate pentru reîncărcarea cardurilor de călătorie şi persoanele care, potrivit legii, beneficiază de transport gratuit prin efectul calităţii de fost refugiat sau fost deportat, în capetele de linie: Saturn, Roman, Noua, Triaj, Rulmentul, Stadionul Municipal şi Pe Tocile. Persoanele amintite trebuie să prezinte la punctele de vânzare următoarele acte: cartea sau buletinul de identitate, o copie după cuponul de pensie specială din luna precedentă ridicării dreptului de călătorie, precum şi cardul vechi, pentru reîncărcare.

Comentarii

Ultimă oră