Sari la conținut

A sunat ultimul clopoţel pentru absolvenţii de liceu!

a-sunat-ultimul-clopotel-pentru-absolventii-de-liceu

Elevii din clasele a XII-a cusuri de zi şi a XIII-a seral și-au luat astazi rămas-bun de la colegi şi de la profesori. A sunat ultimul clopoţel pentru absolvenţii colegiilor și liceelor din România. În toată țara au avut loc Cursuri Festive pentru absolvenți.

Au incheiat anul şcolar astăzi, vineri, 26 mai 2017, mai repede decât colegii lor, pentru a se putea pregăti de Bacalaureat, care va începe nu peste foarte mult timp, în 6 iunie 2017.

Examenul de Bacalaureat va începe cu probele orale şi de competenţe, respectiv limba română (6-7 iunie), limba maternă (8-9 iunie), competenţe digitale (9, 12-13 iunie) şi limbă străină (14-16 iunie).

Probele scrise vor începe în 26 iunie cu limba şi literatura română, 27 iunie – limba şi literatura maternă, 28 iunie – proba obligatorie a profilului şi specializării (matematică sau istorie), 30 iunie – proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afişate în 5 iulie, până la ora 16.00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, afişarea rezultatelor finale fiind programată în 10 iulie.

Elevii participanţi la olimpiade, dar şi cei care au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţi din străinătate vor susţine Examenul Naţional de Bacalaureat într-o sesiune specială care va avea loc începând de luni, 29 mai 2017 şi până în 9 iunie 2017.


  În perioada 29 – 30 iunie 2017 vor avea loc în cadrul acestui Bacalaureat Special examenul de Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 31 mai – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în intervalul 2 – 3 iunie – Evaluarea competenţelor digitale.

Apoi, din 6 iunie vor începe probele scrise. Astfel, în 6 iunie este programată proba scrisă la Limba şi literatura română, în 7 iunie – Proba obligatorie a profilului, în 8 iunie – Proba la alegere a profilului şi specializării, iar în 9 iunie proba la Limba şi literatura maternă.


  Tot în 9 iunie 2017, până la ora 18.00, vor fi afişate rezultatele, iar contestaţiile vor putea fi depuse între orele 18.00 – 20.00.

În 10 iunie 2017 vor fi afişate rezultatele finale.

La acestă sesiune, care se va desfăşura la Ploieşti, s-au înscris 223 de candidaţi – 144 fac parte din loturile sportive, 79 participă la competiţii internaţionale pe discipline, iar 33 vor susţine examen de admitere la universităţi din străinătate.

Şi elevii din clasa a VIII-a vor termina cursurile mai devreme, în 9 iunie, pentru ca din 19 iunie să susţină probele de la Evaluarea Naţională.

Probele scrise vor fi susţinute în 19 iunie la limba şi literatura română, în 21 iunie la matematica şi în 22 iunie la limba şi literatura maternă.


   Rezultatele vor fi afişate în 26 iunie şi tot atunci pot fi depuse contestaţii, care vor fi soluţionate până în 30 iunie, când vor fi anunţate rezultatele finale.

Din acest an şcolar, ponderea mediilor din clasele V-VIII la admiterea la liceu va fi de 20 la sută, faţă de 25 la sută cât era până acum, iar admiterea va fi făcută într-o singură etapă computerizată, urmată de o etapă în care vor fi analizate cazurile speciale. Admiterea în liceu se va finaliza în 28 iulie.


   Pentru ceilalţi elevi, vacanţa de vară va începe în 17 iunie şi se va încheia în 10 septembrie.

Revenind la elevii care au susțiunut astăzi Cursurile Festive, la încheierea anilor de liceu, îi felicităm pentru etapa de învâțământ parcursă, le dorim să rămână cu amintiri plăcute în suflet, legate de cei mai minunați ani ai adolescenței, alături de colegi și de profesori. Să se distreze bine la momentul foarte important și foarte așteptat și el, cel desfășurat în cadru mai puțin formal - petrecerea de banchet. Iar apoi să aibă spor la pregătire și multă baftă și rezultate excepționale la Examenul maturității, Examenul Naţional de Bacalaureat. Iar drumul lor în viață să continue apoi în mod ascendent, indiferent că vor alege continuarea studiilor, cu facultăți în țară sau străinătate, fie că vor alege încadrarea în muncă! Multe felicitări!

Comentarii

Ultimă oră