Sari la conținut

A revenit zăpada, au reapărut şi accidentele pe pârtiile din Poiană

a-revenit-zapada-au-reaparut-si-accidentele-pe-partiile-din-poiana

Deşi numărul accidentelor pe pârtiile din Poiana Braşov scăzuse semnificativ odată cu venirea primăverii, noul strat de zăpadă depus săptămâna trecută a făcut ca staţiunea să fie luată cu asalt de turişti, fapt care a dus şi la un număr mare de accidentări.

Astfel, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat sâmbătă să intervină în patru cazuri în care turiştii s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă, două dintre respectivele persoane având nevoie şi de intervenţia echipajului SMURD.

Duminică, 25 martie, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină în şapte cazuri, acordând primul ajutor şi transportând persoanele lovite la baza muntelui, unde trei dintre ele au fost predate echipajelor de ambulanţă şi SMURD. De la începutul sezonului de iarnă, salvatorii montani din Poiana Braşov au intervenit în aproape 600 de cazuri, totalizând circa 620 de persoane implicate.

În altă ordine de idei, după ninsorile din ultima perioadă, numărul turiştilor a crescut în Poiana Braşov, astfel că în weekend-ul trecut s-a ajuns la peste 2 milioane de treceri prin turnichete, la mijloacele de transport pe cablu.

Doar în acest week-end, prin turnichete s-au înregistrat peste 59.700 de treceri. Comparativ cu sezonul trecut, cînd la închiderea sezonului s-au înregistrat 2,1 milioane de treceri, anul acesta se anunţă unul foarte bun.

De altfel, avînd în vedere condiţiile meteo favorabile şi starea foarte bună a pîrtiilor, administratorii anunţă că iau în calcul prelungirea sezonului oficial de schi în Poiana Braşov, pînă în a doua zi de Paști.

Comentarii

Ultimă oră