Sari la conținut

O tragedie de nedescris a avut loc în familia unui băieţel de numai şase anişori, care a murit înecat joi seară, în bazinul de înot al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Nenorocirea s-a petrecut sub supravegherea a doi instructori, în timp ce micuţul, împreună cu alţi copii, luau cursuri de înot.
Paul Alexandru Selaş s-a stins din viaţă la numai şase anişori. Andrei Pop, unul dintre cei doi instructori prezenţi în sala de înot a povestit cum s-a petrecut tragedia.
“Joi seara, mă aflam în sala cu două bazine, împreună cu colegul meu şi cu câţiva copii pe care acesta îi învăţa de puţin timp să înoate. La un moment dat, micuţii au strigat «nenea, nenea, s-a înecat un copil ». Atunci l-am văzut pe băiatul de şase ani sub apa care era până la genunchi. Şi eu, şi colegul meu am sărit în piscină după el, apoi am început manevrele de resuscitare. I-am făcut respiraţie gură la gură şi a vomitat pe mine mâncare. Nu înghiţise deloc apă.Acest incident ne va marca pentru toată viaţa”,a declarat instructorul Andrei Pop,informează Libertatea.
După încercările de resuscitare s-a înregistrat o activitate cardică, dar foarte slabă. Medicii de la Institutul Inimii l-au operat pe micuţ şi l-au pus pe stimulator cardiac, dar totul a fost în zadar.
Vestea morţii lui Alex i-a distrus pe părinţii şi pe rudele băieţelului.Legiştii iau în calcul două variante: înec cauzat de pierderea cunoştinţei sau moarte survenită din cauza unor afecţiuni.

Comentarii

Ultimă oră