Sari la conținut

A început Târgul Internațional de Carte de la Beijing

a-inceput-targul-international-de-carte-de-la-beijing


  Cea de-a 23-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Beijing a început astăzi şi se va desfăşura până pe 28 august 2016.

  La acest eveniment, România, alături de celelalte țări central și est-europene, este invitată de onoare.

  Participarea țării noastre la eveniment este susținută de Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii și poartă mesajul „Booking Romania”.

  Este o coincidenţă fericită pentru că şi Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus a ajuns la a 23-a ediţie iar în noiembrie China va fi ţară invitată de onoare la Gaudeamus.

  La standul României vor fi expuse peste 1200 de titluri de albume și cărți, apărute la 20 de edituri românești, precum și traduceri din autori români, cărți publicate cu sprijinul Centrului Național al Cărții. Cărțile românești vor fi ulterior oferite, prin intermediul Ambasadei României, Institutului Cultural Român de la Beijing, Catedrei de Limba Română din cadrul Universității de Limbi și Literaturi Străine, Beijing. Biblioteca Națională a României pune la dispoziția Târgului Internațional de Carte peste 120 de volume, pentru o Expoziție dedicată traducerilor din limbile chineză și română.

Târgul Internaţional de la Beijing, este un eveniment de anvergură. Se desfășoară în Noul Centru Expozițional din Beijing. Locaţia însumează 78.600 metri pătraţi şi reuneşte 2400 de expozanţi din 86 de ţări şi regiuni. În cadrul târgului vor fi organizate peste o mie de evenimente culturale.

Comentarii

Ultimă oră