Sari la conținut

A început simularea Bacalaureatului pentru liceeni

a-inceput-simularea-bacalaureatului-pentru-liceeni

După elevii claselor a VIII-a, de astăzi a venit rândul liceenilor să intre în examene simulate.

De astăzi până în 22 martie, liceenii vor susţine probele scrise ale examenului maturităţii.

Simularea se adresează elevilor înscrişi în clasele a XI-a şi a XII-a la începutul anului şcolar 2017-2018.

Luni a avut loc proba scrisă de Limba şi literatura română – susţinută de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a. În 20 martie are loc proba de Limba şi literatura maternă, iar în 21 martie va fi susţinută proba obligatorie a profilului (Istorie sau Matematică), la care vor participa elevi din clasele a XI-a şi a XII-a.

În 22 martie vor intra în săli doar elevii claselor a XII-a, care vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi comunicate în 30 martie.

Probele încep la ora 9, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore. Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie-iulie.

Comentarii

Ultimă oră