Sari la conținut

A început să fie testată reîncărcarea rapidă la autobuzele electrice din Brașov

a-inceput-sa-fie-testata-reincarcarea-rapida-la-autobuzele-electrice-din-brasov

Autobuzele electrice de pe linia 36 au început să testeze reîncărcarea rapidă la capătul de linie de la Independenței


    Lucrările de amenajare a stației de încărcare rapidă a autobuzelor electrice la capătul de linie Independenței au fost finalizate, astfel că mijloacele de transport electrice sunt reîncărcate și pe timpul cât staționează la capăt, între curse.

Până acum, autobuzele au funcționat doar cu încărcarea de pe timpul nopții, efectuată pe timpul staționării la garaj, însă, cel mai probabil, pe timpul sezonului rece, acestea vor avea în permanență nevoie de reîncărcare rapidă și la capăt de linie, astfel încât să nu rămână în „pană de curent” pe traseu.


   Deocamdată, toate autobuzele electrice care au fost livrate RATBV de compania SOR Libchavy s.r.o. din Republica Cehă circulă pe linia 36. Urmează ca pe viitor și liniile 9, 15, 22, 23b, 29, 32, 34 și 53 să fie deservite de astfel de autobuze.

De altfel, în cadrul acestui contract vor mai fi livrate și alte 8 stații de încărcare rapidă, care vor fi instalate în alte capete de linie: Gara Brașov, Panselelor, Rulmentul, Saturn, Stadionul Municipal, Timiș-Triaj, Triaj.

Autobuzele electrice au o capacitate de 102 de pasageri, din care 35+1 pe scaune, podea joasă integral, rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități, suspensie cu funcție de înclinare a vehiculului în stație, baterii de tracțiune cu o capacitate de 263 wWh, autonomie minim 200 km, timp de utilizare minim de 5 ani, aer contiționat, computer de bord pentru managementul rutei și o garanție de 5 ani.

Comentarii

Ultimă oră