Sari la conținut

A început programul de consultaţii gratuite în școli, la Brașov

a-inceput-programul-de-consultatii-gratuite-in-scoli-la-brasov-

Elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 6 sunt primii beneficiari ai programului de consultaţii gratuite derulat de Consiliul Judeţean!

Anunţat încă din vară, programul prin care elevii braşoveni din ciclul primar beneficiază de evaluare medicală gratuită a fost demarat astăzi, la Şcoala Gimnazială nr. 6 din Braşov.

 Acest program este derulat în baza unui parteneriat încheiat între Consiliul Judeţean Braşov, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov, Spitalul Clinic de Copii Braşov şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov.

„La acţiunea de la Şcoala Gimnazială nr. 6 vor participa 5 medici de la Spitalul Clinic de Copii şi 2 de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Copii vor fi evaluaţi, iar la final medicii vor emite nişte scrisori de recomandare către părinţi. Printre altele, cei mici vor beneficia de evaluări oftalmologice, ortopedice sau pulmonare”, a explicat consilierul local Mihaela Şoneriu.

Iniţial s-a dorit ca evaluările medicale să demareze la începutul anului şcolar 2018 – 2019, însă nu a fost posibil din cauza procedurilor birocratice.

„Parteneriatul pentru acest program a fost semnat abia acum şi va avea o valabilitate de 12 luni. În toată această perioadă ne-am dori ca medicii să ajungă în cât mai multe şcoli, mai ales în cele din mediul rural, unde sunt cele mai mari probleme. Medicii care vor realiza consultaţiile lucrează voluntar în acest proiect”, a mai declarat Mihaela Şoneriu.

Comentarii

Ultimă oră