Sari la conținut

A început o nouă campanie de dezinsecţie în Braşov

a-inceput-o-noua-campanie-de-dezinsectie-in-brasov

Primaria Braşov în colaborare cu SC Coral Impex SRL, a demarat, începând cu data de 15 octombrie 2018, o nouă campanie de dezinsecţie în oraş.

În această campanie se vor utiliza produsele „K-othrine Profi EC 250” (având substanţă activă deltamethrin, folosită pentru combaterea insectelor adulte) şi „Vectobac Wg” (insecticid pentru combaterea larvelor, având substanţa activă bacillus thuringiensis).

„Produsele menţionate pentru serviciile de dezinsecţie se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătăţii şi fac parte din grupa Xn şi Xi de toxicitate”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Braşov.

Organizatorii campaniei le recomandă crescătorilor de albine ca în perioada execuţiei serviciilor de dezinsecţie să ia toate măsurile în vederea protejării familiilor de albine, pentru că în caz contrar Primăria Braşov şi SC Coral Impex SRL sunt absolvite de orice responsabilitate.

„Pentru ca activităţile de dezinsecţie să fie eficiente, acestea trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localităţi, atât pe domeniul public şi privat, cât şi la toţi utilizatorii de pe rază municipiului Braşov. În acest sens facem apel către cetăţeni, asociaţii de locatari sau proprietari, agenţi economici şi instituţii publice să efectueze activitatea de dezinsecţie pe proprietăţi, în clădiri şi în subsolul blocurilor concomitent cu acţiunea municipalităţii”, a anunţat Primăria Braşov.

Anul acesta, în Braşov au fost organizate mai multe campanii de dezinsecţie.

Comentarii

Ultimă oră