A început distribuirea în unitățile școlare brașovene a testelor rapide antigen din salivă, pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 a elevilor și personalului din unitățile școlare preuniversitare.

 

Distribuirea se face după o planificare realizată de compartimentul administrativ din cadrul Inspectoratul Școlar Județean Brașov. Inspectoratul Școlar Județean Brașov a recepționat 180.000 de testerapide antigen din salivă.


Repartizarea acestor teste de către Ministerul Educației în județe s-a făcut proporțional cu numărul de elevi și personal angajat, astfel încât să fie asigurate 2 teste de persoană.

 

În unitățile școlare preuniversitare brașovene sunt înscriși peste 84.000 de copii și elevi și sunt angajate 7.925 de cadre didactice, didactice auxiliare și nedidactice.

 

În conformitate cu instrucțiunile elaborate de către Ministerul Sănătății, testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se realizează în prima și în a 4-a zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs.

 

Testarea se va efectua în sala de clasă/grupă sau în alte spații, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unității de învățământ sau la domiciliu, sub îndrumarea părinților/reprezentanților legali.