Sari la conținut

A început cea de a doua etapă de deratizare a domeniului public

a-inceput-cea-de-a-doua-etapa-de-deratizare-a-domeniului-public-

A început cea de a doua etapă de deratizare a domeniului public - Cele 20 de echipe vor amplasa peste 25.000 de capcane.

Acțiunea de deratizare, constă în amplasarea de stații de intoxicare, vor fi repartizate pe întreaga suprafață a municipiului, în locuri bine delimitate cum ar fi: de jur împrejurul blocurilor de locuințe, gardurile vii din fațași din spatele blocurilor, parcuri, în vecinătatea locurilor de joacă, platformele de gunoi etc.


Stațiile de intoxicare sunt de culoare neagră, rezistente la umezeală,prevăzute cu sistem de închidere, care nu permit accesul copiilor sau a animalelor la substanța raticidă. Pe lângă cele aproximativ 13.000 de stații de intoxicare existente, până la sfârșitul săptămânii vor mai fi montate alte 13.000.


Produsule utilizate pentru combaterea rozătoarelor sunt avizate de Ministerul Sănătății și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătății.


Antidotul, în caz de intoxicare accidentală, este Vitamina K, pe care operatorul care gestionează activitatea de deratizare o va asigura Spitalului Județean de Urgență Brașov, pentru fiecare etapa de deratizare.


Acțiunea de deratizare este foarte importantă, dat fiind faptul că rozătoarele pot transmite boli foarte grave. Facem un apel la cetățenii municipiului Brașov să supravegheze copiii pentru a nu atinge stațiile de intoxicare, precum și produsele raticide, iar în situația în care vor semnala acțiuni de vandalism, distrugere și/sau sustragere a stațiilor de intoxicare amplasate pe domeniul public și privat al municipiului, să anunțe politia locala .Posesorii de animale sunt rugați ca în zonele unde s-a aplicat tratamentul pentru combaterea rozătoarelor, să țină câinii în lesă, pentru a nu se duce la stațiile de intoxicare, pentru a nu intra în contact cu produsele raticide.

Comentarii

Ultimă oră