Sari la conținut

A fost emisă autorizația de construcție pentru noua piațetă de lângă Piața Sfatului

a-fost-emisa-autorizatia-de-constructie-pentru-noua-piateta-de-langa-piata-sfatului

Autorizație de construcție pentru noua piațetă de lângă Piața Sfatului. Va fi amenajat și un acces spre aleea de promenadă de După Ziduri!

Proiectul de reamenajare a piațetei din spatele imobilului cu numărul 27 din Piața Sfatului va demara în această toamnă. După ce a obținut toate avizele necesare, Primăria Brașov a emis și autorizația de construire în vederea refacerii acestui perimetru, care a fost utilizat ani buni pe post de parcare.

Astfel, pavimentul ar urma să fie refăcut, iar piațeta să devină doar un loc de promenadă. Proiectul include și redeschiderea accesului spre aleea de promenadă de După Ziduri, care a fost închis în urma unor așa-zise resistematizări, acum zeci de ani. În urma expertizelor efectuate s-a constatat că respectiva proțiune de zid nu are o valoare istorică, astfel încât ar urma să se facă o trecere între cele două zone.

În această curte se află și un fost turn de apărare al Cetății, care nu a fost pus însă în valoare și nici nu mai are vreo plăcuță care să amintească ceva despre el, începând să se degradeze, deși fața sa a fost refăcută.

De altfel, prin deschiderea accesului, turiștii care vor ajunge în Piața Sfatului vor putea ajunge mai ușor și în zona turnurilor vechii cetăți, iar piațeta va putea fi utilizată și pentru organizarea unor evenimente.

Comentarii

Ultimă oră