Sari la conținut
a-fost-ales-noul-papa

Din coşul de pe Capela Sixtină a ieşit un nor luminos de fum alb, semn că cei 115 cardinali electori l-au ales pe succesorul lui Benedict al XVI-lea. Numele noului Pontif va fi anunţat peste aproximativ 45 de minute, în cadrul ceremoniei numite "Habemus Papam".  Ritul "Habemus Papam" se va desfăşura pe balconul central al bazilicii Sfântul Petru de la Vatican.

UPDATE. Argentinianul Jorge Mario Bergoglio, in varsta de 76 de ani,  a fost ales papă şi se va numi Francisc. Noul Suveran Pontif, Francisc, a apărut, miercuri seara, în balconul central al bazilicii Sfântul Petru din Roma.Este vorba de primul papă care provine din afara Europei şi de primul iezuit care devine Suveran Pontif. Noul Suveran Pontif i-a mulţumit predecesorului său, Benedict al XVI-lea.

"Cardinalii au venit să mă caute la capătul lumii", a declarat noul Suveran Pontif, după care a rostit rugăciunea "Tatăl nostru" şi a binecuvântat mulţimea adunată în Piaţa San Pietro.Francisc I a lansat un apel la "fraternitate" şi "prietenie" în cadrul Bisericii.

Cardinalul Jorge Mario Bergoglio s-a născut în Argentina, dar provine dintr-o familie de italieni. Din 1998, Jorge Mario Bergoglio a fost Arhiepiscop de Buenos Aires, fiind numit cardinal în 2001.

Comentarii

Ultimă oră