Sari la conținut

A 13-a ediţie a Festivalului „Fulg de nea”, la Centrul Cultural Reduta

a-13a-editie-a-festivalului-fulg-de-nea-la-centrul-cultural-reduta

Centrul Cultural „Reduta” Braşov şi Asociaţia Culturală „Viva la Musica” îi invită pe brașoveni la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Fulg de Nea”.


   Evenimentul va avea loc în perioada 22 - 24 noiembrie 2019 la Centrul Cultural „Reduta”. Ediţia de anul acesta vine cu o noutate pentru copiii iubitori de folclor şi anume cu secțiunea de „Interpretare muzică populară”.

73 de copii, din toată ţara, vor cânta, în week-end, la Braşov, în cadrul celei de-a 13-a ediţii a Festivalului „Fulg de nea”. Dintre aceştia, 50 sunt din Braşov şi din împrejurimi. Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural Reduta, în perioada 22 - 24 noiembrie 2019.


    Noutatea ediţiei din acest an este secţiunea de interpretare a muzicii populare, alături de interpretare muzică uşoară şi creaţie.


   Organizatorii au decis să aibă şi această secţiune pentru că „ajută la baza selecţiei pentru festivalul nostru din martie, chiar dacă vârstele de participare sunt altele”.


  Ca şi în alţi ani, vor fi patru categorii de vârstă: 6 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani şi 15 – 18 ani.


     Festivalului „Fulg de nea” este singurul în care se cântă exclusiv în limba română.


    „Ne încăpăţânăm să se cânte în limba română. Sunt din ce în ce mai puţini copii care cântă în română şi chiar au fost concurenţi care nu pot participa pentru că nu cântă în română. Este mai uşor să cânţi în altă limbă, poate, dar dacă nu se mai cântă în română, vor dispărea încet şi compozitorii”, a spus Claudia Miriţescu, directorul festivalului.


     Cei mai buni dintre concurenţi vor primi premii în bani.


  Pentru fiecare secţiune şi categorie de vârstă vor fi acordate premiile I, II şi III (în valoare de 400, 300, respective 200 de lei), trofeul de grupă (în cuantum de 500 de lei), iar cel mai bun dintre cei buni va primi Marele Trofeu şi 700 de lei.


   Preşedinte al juriului, în acest an, este Cătălin Crişan, care va şi susţine un recital, duminică, 24 noiembrie 2019.

Până acum, câştigătorii ediţiilor anterioare şi-au reconfirmat calităţile şi în alte evenimente.

Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală „Viva la Musica” şi Centrul Cultural Reduta, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Programul festivalului se poate afla accesând: https://fulgdenea.ro/program.html .

Comentarii

Ultimă oră