Sari la conținut

A 11-a Tabără pentru Tinerii Supraviețuitori de Cancer, la Cheile Grădiştei

a-11a-tabara-anuala-pentru-tinerii-supravietuitori-de-cancer-din-romania-la-cheile-gradistei

Asociaţia Little People organizează, la Cheile Grădiștei, pentru al 11-lea an consecutiv Tabăra de Vară pentru Tinerii Supravieţuitori de Cancer din România, membri Comunităţii Temerarii.

110 pacienţi cu vârsta cuprinsă între 13-17 ani, trataţi în toate cele 13 secţii de onco-pediatrie cu care asociaţia colaborează, sunt prezenţi la cea mai mare întâlnire dedicată tinerilor supravieţuitori de cancer, între 11 şi 16 august 2018, la Cheile Grădiştei.

Supravieţuitorii de cancer au ocazia ca pe parcursul a 6 zile să aibă parte de experienţe unice, să interacţioneze cu alţi tineri care au trecut prin experienţe similare, sau cu tineri foşti colegi de salon, să aibă parte de activităţi sportive, să se bucure de momente antrenante şi relaxante care să le ofere sentimentul de apartenenţă la o comunitate de învingători în care cancerul nu este un subiect tabu.

Luni, de la ora 11.30, Piaţa Sfatului din Braşov a găzduit un moment festiv și o întâlnire a supravieţuitorilor de cancer cu oficialități locale. După festivitate participanţii au avut ocazia să descopere frumuseţile oraşului în cadrul unei vânători de comori.

„Temerarii” reprezintă o comunitate umbrelă care cuprinde toți adolescenții și tinerii supraviețuitori de cancer din România, unde pacienții se pot întâlni, pot beneficia de oportunități de auto-dezvoltare, socializare, suport emoțional și financiar pentru investigații medicale, consultanță, un mediu sigur în care pot fi împărtășite temerile și pot fi identificate soluții în integrare și pentru un mod de viață normal. „Temerarii” este o rețea de suport ,,de la pacient la pacient” unică în țară.


     Fotografii și mărturii ale tinerilor supraviețuitori participanți în Tabăra Temerarii, sut postate zilnic pe pagina de Facebook a Asociației Little People România https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania .

Jurnaliștii interesați să descopere poveștile de succes ale Temerarilor sunt invitați să participe în Tabăra Temerarii.

Comentarii

Ultimă oră