Sari la conținut

91 de dispăruţi după o alunecare de teren în China

91-de-disparuti-dupa-o-alunecare-de-teren-in-china

Cel puțin 91 de persoane sunt date dispărute după o alunecare de teren în sudul Chinei, a anunțat luni presa de stat chineză, la o zi după ce un munte de format din pământ dislocat în urma construcțiilor s-a prăbușit și a îngropat 33 de clădiri, relatează Reuters.

Premierul Li Keqiang a dispus o investigație oficială asupra dezastrului din orașul Shenzhen, care s-a produs la patru luni după o uriașă explozie chimică în portul Tianjin care s-a soldat cu moartea a peste 160 de persoane, scrie realitatea.net.

Un zid de noroi a lovit clădirile cu mai multe etaje din parcul industrial Hengtaiyu din noul cartier Guangming duminică dimineață, provocându-le prăbușirea. Alunecarea a fost provocată de acumularea de deșeuri din construcții în apropiere, a anunțat Ministerul pământului și resurselor într-o postare pe contul său de Weibo.

Autoritățile locale au trimis o echipă să investigheze cauzele catastrofei și au precizat că acumularea unei mari cantități de deșeuri a provocat "instabilitate și prăbușire, ceea ce a dus în cele din urmă la distrugerea unor clădiri". Potrivit AFP, muntele de pământ de o înălțime de circa 100 de metri a fost dislocat de ploile recente.

Comentarii

Ultimă oră