Sari la conținut
850-de-participanti-la-maratonul-brasovului

După multe luni de frig, la Braşov s-a dat startul dezmorţirii de primăvară! Semi-maratonul organizat în oraşul de la poalele Tâmpei a avut 850 de participanţi, un număr dublu faţa de ediţia precedentă. Mulţi dintre cei care au optat sâmbătă pentru mişcare în aer liber au fost bucureşteni. Premiile oferite câştigătorilor au fost în valoare de 5 000 de euro.

Startul celei de-a doua ediţii a semi-maratonului organizat la Braşov, s-a dat din Piaţa Unirii. 850 de oameni, veniţi din mai multe oraşe ale ţării, au ales să facă sport pentru a se dezmorţi după iarnă geroasă. „Am venit să facem mişcare, ne place Brașovul, şi ne place să facem sport în natură. Şi unde e mai frumos de alergat decât într-un oraş de munte cu peisaje superbe”, ne-a spus un turist care s-a înscris la maraton. „Nu alergăm pentru premii, alergăm pentru noi pentru că fără sport nu putem trăi. Ne-am născut sportivi şi așa vom muri”, a spus un alt participant. „Ne bucurăm că vremea ţine cât de cât cu noi şi nu plouă, dar oricum nu ne interesa aşa tare timpul pentru că aici am venit pentru a susţine sănătatea prin sport”, ne-a explicat un alt participant.


Jumătate au fost bucureșteni


„Peste 50% dintre participanţi sunt din București. Acesta este un fenomen care crește şi vedem acest lucru la prieteni, colegi și ne bucură faptul că se face din ce în ce mai mult sport. La semi-maraton au participat atât alergători profesionişti cât şi oameni care fac sport din pasiune, care de fapt nu vin să câştige, ci se bucură de natură şi de sport” a spus Răzvan Sin, organizator. Au fost două trasee unul de 21 de km şi altul de 10 km. Câştigătorii au fost recompensaţi cu premii în valoare de 5 mii de euro, constând în bani şi produse: printre acestea smartphone-uri, ceasuri, ochelari de soare pentru alergare, dar şi echipamente sportive.

Comentarii

Ultimă oră