Sari la conținut

720 de locuri în liceele şi colegiile din judeţ pentru cei ce nu şi-au luat BAC-ul!

720-de-locuri-in-liceele-si-colegiile-din-judet-pentru-cei-ce-nu-siau-luat-bacul-

Cei ce nu şi-au luat bacalaureatul  îşi pot continua studiile în şcolile care au înfiinţat clase de postliceală. Sunt 23 de unităţi de învăţământ care au deschis astfel de oferte, în liceele din Braşov, Făgăraş, Prejmer, Victoria, Codlea şi Săcele. Locurile sunt disponibile şi pentru cei ce deţin o diplomă de BAC.

Absolvenţii de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat, indiferent de vîrstă, se pot înscrie la studii postliceale. Una dintre unităţile şcolare care deţine 30 de locuri pentru acest tip de învăţământ este Liceul Tehnologic Silvic dr. Nicolae Rucăreanu. Şcoala le oferă şi o componentă de pregătire generală. „Ore de limbi străine, patru ore pe săptămână, ore de tehnologia informaţiei, ore de management al proiectelor, ore de marketing, comunicare, deci, oferă nu doar pregătire de specialitate, ci şi o pregătire generală”, a spus Ştefan Aranyosi, directorul Liceului Tehnologic Silvic dr. Nicolae Rucăreanu.

Candidaţii pot alege specializări ca Sănătate, Mecanică de locomotivă, Agroturism, Protecţia mediului, Construcţii civile, industrie şi agricole. Înscrierile se fac până în toamnă, iar cursurile durează doi ani. După absolvire, angajarea este mult mai facilă. „Se poate angaja nu numai în domeniu, ci în multe alte locuri care necesită calificarea de technician şi care este condiţie de baza în a ocupa funcţii de tip coordonator de transport, responsabili cu instalaţii de ridicat, responsabili cu probleme de protecţia muncii, deci gama de posibilităţi la angajare este mult mai mare cu o diplomă de technician nivel 3 avansat”, a declarat Ştefan Aranyosi, directorul Liceului Tehnologic Silvic dr. Nicolae Rucăreanu. Printre liceele şi colegiile din judeţ care au această ofertă de învăţământ postliceal se numără Colegiul de Ştiinţe „Grigore Antipa“ Braşov, Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară „Ţara Bîrsei“ Prejmer, Colegiul Tehnic „Aurel Vijoli“ Făgăraş, Colegiul Tehnic „Remus Radulet“şi Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu“ Braşov. Pentru înscriere este suficientă o adeverinţă de absolvire a 12 clase. Şcoala postliceală reprezintă un program finanţat de guvern, motiv pentru care cei ce urmează astfel de cursuri beneficiază de gratuitate.

Comentarii

Ultimă oră