Sari la conținut

70 de echipe la Parada Cârnaţilor, cea de-a 17-a ediţie

70-de-echipe-la-parada-carnatilor-cea-dea-17a-editie

70 de echipe din ţară şi străinătate şi-au anunţat participarea la Parada Cârnaţilor, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe, iar reţeta câştigătoare ar putea fi preluată de către o companie locală şi introdusă în producţie, prin urmare cârnaţii ar putea fi găsiţi pe viitor într-o serie de magazine, au anunţat organizatorii.


  Potrivit acestora, cârnaţii, în general, se numără printre produsele din carne preferate de covăsneni, dovadă faptul că anul trecut s-au vândut câteva sute de tone.


   „Am făcut o statistică, anul trecut s-au consumat în judeţul Covasna mai mult de 300 de tone de cârnaţi de casă, dar foarte bine se vând şi cârnaţii cabanos. Avem în paleta noastră de produse un cârnat premiat în urmă cu câţiva ani la Parada Cârnaţilor, a fost o reţetă câştigătoare pe care acum o avem în producţie şi suntem deschişi, dacă şi anul acesta se naşte o reţetă, un cârnat foarte bun, cu un gust foarte bun, atunci suntem deschişi să îl introducem în producţie şi să îl vindem în continuare. În afară de aspectul tradiţional, secuii folosesc pentru cârnaţii de casă, de regulă, sare, piper, usturoi şi foarte puţină boia”, a declarat Berszany Tibor, principalul sponsor al concursului.


   Parada Cârnaţilor, ajunsă la cea de-a 17-a ediţie, va avea loc pe 16 noiembrie 2019, la Sala Sporturilor Kati Szabo din Sfântu Gheorghe.

Comentarii

Ultimă oră