Sari la conținut

7 obiceiuri sanatoase pe care sa le ai inainte de culcare

7-obiceiuri-sanatoase-pe-care-sa-le-ai-inainte-de-culcare

Daca vrei sa ai un somn bun, o rutina sanatoasa a somnului este mai mult decat necesara. Iata 7 obiceiuri sanatoase pe care sa le ai inainte de culcare.

1. Gustari sanatoase

Daca tot ti s-a facut foame inainte de culcare, incearca unu-doua fructe de kiwi. Atentie, insa, nu ar trebui mancate decat cu o ora inainte de culcare. Intr-un studiu realizat recent s-a descoperit ca fructele de kiwi ajuta oamenii sa adorma mai repede cu 35% si sa doarma cu 13% mai mult decat cei care nu mananca kiwi. Se pare ca vitaminele C si E regleaza neurotransmitatorii din creier responsabili cu ciclul somnului.

2.  Scapa de pernele din pene

Pernele sunt un ajutor foarte important in calitatea somnului si, totusi, un om din 100 doarme prost din cauza alegerii gresite a pernii. Una dintre cele mai mari greseli in ceea ce priveste pernele este alegerea unor produse din pene. Cei mai multi dintre participantii la un studiu recent care au raportat un somn de proasta calitate aveau perne din pene. Specialistii spun ca cele mai bune perne sunt cele din polyester sau latex.

CONTINUAREA PE: sfatulparintilor.ro

Comentarii

Ultimă oră