Toate se regăsesc pe site-ul www.lucrurigratis.ro, ce aparţine braşoveanului Cristian Mosora. Este soluţia propusă la criza economică prin care trecem. Dar românii sunt reticenţi.“Mulţi au fost păcăliţi cu oferte de pe alte site-uri şi până nu primesc produsul nu au încredere că funcţionează acest sistem.”, ne-a declarat Cristian. Apoi mai este şi prejudecată că doar la săraci se dă gratis...

Site-ul are înregistraţi aproximativ 3000 de membri din toată ţara, însă 10% sunt inactivi, iar majoritatea se mulţumesc doar cu câte un produs. De şase luni de când a fost înfiinţat, prin intermediul site-ului s-au donat peste 3100 de lucruri. Iar unele dintre ele cu etichetă şi ambalaj.

Cele mai multe oferte – 150-  sunt din domeniul “îmbrăcăminte şi încălţăminte”. Ba chiar, lucruri de sezon: rochiţe de vară, sandale şi genţi de plajă. Pe locul următor, cu peste 70 de oferte, se găseşte categoria “bijuterii şi ceasuri” unde se pun la bătaie în special cercei şi medalioane. Mămicile pot alege din domeniul “bebeluşi” peste 40 de produse.