Sari la conținut

5 octombrie, zi cu activități speciale în şcolile din Braşov

5-octombrie-zi-cu-activitati-speciale-in-scolile-din-brasov

Nu va fi liber, ca în Capitală, pe „motiv de referendum”!

În 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei, ca şi în alţi ani, elevii şi profesorii vor sărbători la şcoală.

 Potrivit Inspectorului Școlar General Adjunct, prof. Ion Negrilă, dascălii şi învăţăceii vor veni la şcoală, dar nu vor face orele clasice, ci vor avea un program mai relaxat – cu activităţi extracurriculare.

Potrivit contractului colectiv de muncă, încheiat între sindicatele din domeniu şi Ministerul Educaţiei „unităţile de învăţământ vor marca prin activităţi specifice ziua de 5 octombrie – Ziua Educaţiei şi ziua de 5 iunie – Ziua învăţătorului”, se arată în contractul încheiat între MEN şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ.

Spre deosebire de Brașov, la nivelul Bucureștiului s-a decis ca ziua de vineri, 5 octombrie 2018, să fie liberă în învățământ, având în vedere că urmează două zile de scrutin, 6 și 7 octombrie 2018, când se va organiza „referendumul pentru familie”.

Solicitări către Inspectoratele Școlare de a declara ziua liberă au fost transmise în mai multe județe din țară, având în vedere că majoritatea secțiilor de votare sunt amenajate în școli. Decizii ca elevii să stea acasă au mai fost luate deocamdată doar în Brăila și Giurgiu.

Comentarii

Ultimă oră