Sari la conținut

5 motive pentru care să alegi tâmplărie din aluminiu Aluprof pentru orice construcție

5-motive-pentru-care-sa-alegi-tamplarie-din-aluminiu-aluprof-pentru-orice-constructie

Nu este un secret faptul că ferestrele și ușile sunt un element vital al designului unei clădiri. Acestea oferă accesul către lumea exterioară, facilitează accesul luminii naturale și a fluxului de aer și contribuie la estetica generală.

Mai mult decât atât, tipul de tâmplărie pentru care optezi este cea care va face, cu siguranță diferența în materie de confort, performanță energetică și aspect estetic deopotrivă.

În funcție de, preferințele tale, stilul arhitectural și bugetul de care dispui, poți opta pentru tâmplărie din lemn, din PVC sau din aluminiu. Dacă vrei să crești valoarea construcției, atingând în același timp și un nivel de eficiență energetică ridicat, cel mai probabil te vei orienta către tâmplărie din aluminiu.

Spre exemplu, sistemele de aluminiu Aluprof sunt cea mai modernă variantă de tâmplărie existentă pe piață, cu numeroase beneficii pentru orice tip de construcție. Acestea permit construirea a numeroase tipuri de ferestre și uși, în funcție de domeniul de utilizare și cerințele particulare privind funcționalitatea, estetica, izolarea termică, rezistența la efracție, etanșeitatea la fum sau rezistența la foc.

Iată, în continuare, 5 dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui să optezi pentru tâmplărie din aluminiu marca Aluprof:

1. Eficiență energetică ridicată


Când vine vorba de performanța termică a aluminiului, trebuie menționat faptul că acesta s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii ani, în mare parte datorită introducerii tehnologiei poliamidelor și oferă o izolație excelentă, limitând extrem de eficient atât pierderile de căldură, cât și intrarea curenților de aer rece.

Ferestrele și ușile din aluminiu ALUPROF cu izolație termică, caracterizate prin coeficienți scăzuți UV sunt alegerea aproape evidentă în era construcțiilor eficiente din punct de vedere energetic.

Cea mai bine izolată structură este sistemul MB-104 Passive, la care sunt utilizate soluții inovatoare tehnice și materiale și care se încadrează perfect în curentul construcțiilor cu economisire de energie și pasive. Mai mult decât atât aceasta a primit o certificare din partea Institutului Caselor Pasive PHI Darmstadt.

2. Izolație fonică superioară și etanșeitate la fum


Proprietatea tâmplăriei de a izola fonic reprezintă de asemenea un criteriu deosebit de important de luat în calcul atunci când îți construiești o nouă locuință sau o renovezi pe cea existentă.


Deoarece aluminiul nu se degradează în timp, riscul apariției unor deformări este extrem de scăzut. Desigur, capacitatea ferestrelor de a izola fonic nu depinde doar de materialul din care este fabricat profilul acestora, ci și de sticla termoizolantă care are un rol definitoriu în această privință.


Prin urmare, o fereastră sau o ușă izolată fonic din aluminiu care are capacitatea de a diminua cu până la 48% zgomotul care intră în locuință, va avea aceeași calitate de izolare fonică, chiar și după 10 sau 20 de ani, în comparație cu calitatea de izolare fonică a ferestrelor cu profil din PVC care se vor degrada în timp.


3. Materiale eco-friendly


Aluminiul este un produs 100 % durabil, reciclabil și netoxic, care lasă o amprentă ecologică minimă. Reciclarea aluminiului în sine necesită doar cinci la sută din energia inițială consumată pentru a-l crea și poate fi prelucrat fără pierderi în mod repetat.


4. Întreținere ușoară


Indiferent dacă este vorba de sisteme ferestre-uși, sisteme culisante, antiefracție sau pereți interiori, tâmplăria din aluminiu oferă avantajul suplimentar de a fi ușor de întreținut. În general, o curățare rapidă a sticlei și a profilului de aluminiu la fiecare 2-4 luni este suficientă pentru a îndepărta murdăria și a menține strălucirea suprafețelor.


5. Durabilitate și aspect estetic


Nu lipsit de semnificație este aspectul estetic. În zilele noastre sistemele de tâmplărie din aluminiu sunt alegerea preferată a arhitecților și designerilor, deoarece aluminiul este materialul simbolic al arhitecturii contemporane și poate fi ușor folosit pentru a obține diferite aspecte și finisaje. Indiferent de forma sau dimensiunea ușilor și ferestrelor, acestea pot fi adaptate la cele mai provocatoare specificații.

Datorită robusteții sale, aluminiul este potrivit în special pentru construcția ușilor mari sau a ferestrelor glisante, deoarece, spre deosebire de alte materiale, acesta nu este predispus la deformare atunci când este folosit în condiții meteorologice dure.

Gama largă de soluții ALUPROF este dezvoltată sistematic, pentru a putea cât mai bine răspunde nevoilor arhitecturii contemporane și a începlini cerințele normelor și prevederilor din ce în ce mai aspre din acest domeniu.

Comentarii

Ultimă oră