Sari la conținut
5-carbohidrati-buni-pentru-diabetici

Dacă ai diabet zaharat, poți și ar trebui să mănânci carbohidrati. Cheia unei diete optime este să consumi porții potrivite și să alegi carbohidrați care ajută la controlul zahărului din sânge. Aceștia sunt sănătoși și deosebit de benefici pentru diabetici.

Fulgi de ovăz

Mănâncă ovăz (fără adaos de zahăr). Asta va ajuta la reglarea nivelului zahărului din sânge,  după cum arată un studiu făcut de oamenii de știință din Beijing. O jumătate de cană de fulgi de ovăz fierți este suficientă pentru o zi.  Prepară-i cu cimbru, cu ou și cu ciuperci, cu ceapă călită în apă opărită, scăzut bine și apoi adaugă un bulion cu puțin sodiu.

Cartofi dulci

Acești cartofi portocalii sunt digerați mai lent decât soiul alb, datorită conținutului ridicat de fibre. Asezonează-i cu un strop de scorțișoară, care s-a demonstrat că ajută la controlul zahărului din sânge. Fă o gustare dintr-un cartof dulce copt cu scorțișoară și unt de migdale.

Orez brun

Cereale integrale, cum ar fi orezul brun, conțin toate cele trei părți ale nucleului, bogat în fibre, în timp ce orezul alb și alte cereale rafinate au doar endospermul intact. Fibra ajută la încetinirea vitezei cu care hidrații de carbon lovesc fluxul sanguin. O jumătate de ceașcă pe zi este suficient. Pregătește o budincă de orez: amestecă orezul cu părți egale de lapte de cocos și apă și combină cu afine uscate și scorțișoară. Acoperă și lasă la macerat peste noapte.

Linte

Noile linii directoare pentru americani recomandă consumul de mai multe legume bogate în proteine, cum ar fi lintea și fasolea. Pe lângă cele 9 grame de proteine și 8 grame de fibre, jumătate de ceașcă de linte fierte mai conține și potasiu, care ajută la controlul tensiunii arteriale. Acest lucru este deosebit de important, deoarece două din trei persoane cu diabet zaharat au hipertensiune arterială sau iau medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale. Fă o salată de linte. Se combină cu pere și mere, tăiate cuburi, cu afine uscate, cu oțet balsamic și ulei de măsline.

Iaurt grecesc

O ceașcă de iaurt grecesc simplu, cu 2% grăsime, conține aproximativ 7 grame de carbohidrați (aproximativ jumatate din cantitatea dintr-o felie de pâine), alături de nutrienți esențiali, cum ar fi proteine și calciu. O cantitate suficientă de calciu este esențială pentru persoanele cu diabet zaharat, care pot fi mai susceptibile de a avea o densitate osoasă mai mică. Pregătește un parfeu. Se amestecă cu căpșune taiate felii și cu migdale tocate.

Sursa clickpentrufemei.ro

Comentarii

Ultimă oră