Sari la conținut

45 de străini din Braşov, „eligibili” pentru a deveni cetăţeni români

45-de-straini-din-brasov-eligibili-pentru-a-deveni-cetateni-romani

Ei stau de cinci ani în ţara noastră, ne cunosc limba şi obiceiurile

Centrul Regional de Integrare pentru Străini din Braşov (CRI), împreună cu Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi (CNRR) a organizat în 30 noiembrie 2019 o sesiune de informare despre obţinerea şederii pe termen lung şi a cetăţeniei române pentru străinii care locuiesc în Braşov.


   Acest seminar este la a doua ediţie, iar CRI Braşov intenţionează să organizeze acest seminar anual pentru străinii care locuiesc în Braşov şi care îndeplinesc criteriile de obţinere a şederii pe termen lung şi a cetăţeniei române.


   La eveniment au participat 45 de străini din Australia, SUA, Columbia, Ucraina, Mexic, Cuba, Venezuela, Armenia, Belarus, Iordania, Palestina, Nepal, India, Moldova, Brazilia, Peru, Irlanda, Tunisia, Albania. Ei locuiesc în Braşov de peste 5 ani, vorbesc limba română foarte bine, sunt integraţi în comunitatea locală, având familii şi locuri de muncă.


  „Cetăţenia română se poate dobândi după ce străinii depun la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie un dosar cu acte, între care se află şi dovada mijloacelor legale pentru o existenţa decentă în România. Mai exact, ei trebuie să arate că au obţinut venituri legale pe teritoriul României în ultimii 3 ani şi implicit, au plătit taxele la stat. După ce dosarul trece de evaluare, străinii vor susţine un interviu în care trebuie să demonstreze că ştiu limba română, cunosc prevederile Constituţiei României, dar şi de istorie, geografie sau cultură şi cultura şi civilizaţie românească”, a explicat Astrid Hamberger, coordonatorul CRI Braşov.

Comentarii

Ultimă oră