Sari la conținut

43 de localităţi din judeţul Braşov au probleme în ceea ce priveşte poluarea cu nutrienţi

43-de-localitati-din-judetul-brasov-au-probleme-in-ceea-ce-priveste-poluarea-cu-nutrienti

43 de localităţi din judeţul Braşov au probleme în ceea ce priveşte poluarea cu nutrienţi. Şeful Comisariatului Judeţean Braşov al Gărzii Naţionale de Mediu, Mircea Paraschiv, a afirmat că numărul sesizărilor este destul de mare. Cele mai „sensibile” sunt zonele Cincu, Făgăraş şi Şercaia. Monitorizate sunt şi zonele turistice fără sisteme de canalizare.

Reprezentanţii Ministerului Mediului au organizat, ieri, la Braşov dezbaterea publică privind controlul integrat al poluării cu nutrienţi. Evenimentul s-a adresat autorităţilor publice locale, instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu, precum şi specialiştilor. Pentru perioada 2016-2022, la nivel naţional, proiectul „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi” dispune de o sumă totală 48 milioane de euro, atât pentru investiţii la nivelul comunităţilor locale, cât şi pentru măsuri de consolidare a capacităţii instituţiilor cu rol în monitorizarea şi raportarea calităţii apelor.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Adrian Gabor, a precizat ca Administraţia judeţeană poate sprijini autorităţile locale prin asigurarea cofinanţării pentru astfel de proiecte. Totodată, experţii Consiliului Judeţean pot asigura consultanţă primăriilor în scrierea proiectelor şi pregătirea cererilor de finanţare

Citiți mai multe aici.

Comentarii

Ultimă oră