Sari la conținut
4-zile-de-sarbatoare-la-sacele

Sântilia, sărbătoarea tradiţională a mocanilor săceleni din preajma zilei de 20 iulie, e întinsă anul acesta de Primărie pe parcursul a patru zile.

Joi e ziua dedicată copiilor, în Piaţa Libertăţii, ora 11, fiind convocarea pentru competiţiile sportive, iar în parcul din cartierul Ştefan cel Mare, ora 14, fiind aşteptaţi cei care vor să participe la jocurile „Legendele Ţării Bârsei”.

Vineri, în Piaţa Unirii din Turcheş, la ora 15, Ansamblul folcloric „Astra” Săcele va reconstitui o nuntă la mocani, program completat cu alte momentele artistice, totul încheindu-se cu degustarea celebrei plăcinte mocăneşti.

Sâmbătă şi duminică, manifestările de Sântilia vor reveni pe locul în care se ţinea odinioară sărbătoarea de către vechii mocani, şi anume  pe stadionul de rugby Electroprecizia, situat pe locul vechii Grădini Domneşti. Pe lângă târgul care se va ţine aici în cele două zile, seara vor fi concerte.

Sâmbătă, de la ora 20, vor concerta Trupa Coco și Andreea Bănică, după care oamenii sunt chemaţi la o seară de „club în aer liber”, de la 22.30, vis-a-vis de fabrica Rouleau Guichard.

Duminică sunt programate recitalurile Mariei Dragomiroium de la ora 15, şi al lui Benone Sinulescu, de la ora 21.

Comentarii

Ultimă oră