Sari la conținut

35 de absolvenţi din Braşov, recompensaţi de Ministerul Educației pentru media 10

35-de-absolventi-din-brasov-recompensati-de-ministerul-educatiei-pentru-media-10-la-examene

35 de absolvenţi de gimnaziu şi liceu din Braşov, recompensaţi de Minister pentru 10 la examene


   35 de absolvenţi de gimnaziu şi de liceu din Braşov, care au luat la examenele de final de școală cu 10, vor fi recompensaţi de Guvernul României  pentru performanţa lor.


   Este vorba despre 30 de copii care au luat Evaluarea Naţională cu 10 şi de 5 adolescenţi care au obţinut 10 la Bacalaureat.
E posibil acest lucru în baza unei Hotărâri de Guvern aprobată recent.


   Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, cuantumul acordat fiecărui elev cu media generală 10 la Evaluarea Naţională este de 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu va primi 3.000 de lei pentru performanţa de a finaliza examenul cu „10 pe linie”.

La nivelul întregii ţări vor fi recompensaţi 892 de absolvenţi de gimnaziu care au obţinut media 10 la examenul de evaluare naţională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) şi 315 liceeni cu media generală 10 la examenul naţional de bacalaureat.

Lista nominală a beneficiarilor şi modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării.

La nivel naţional, simplist, asta ar însemna o notă de plată de 1.837.000 lei.

Între timp, mai marii din Educaţie susţin că Guvernul nu poate susţine achiziţia de măşti pentru toţi copiii, care sunt obligaţi, totuşi, să le poarte la şcoală. Le vor susţine doar pentru copiii din familii sărace.

Comentarii

Ultimă oră