Sari la conținut
330-de-lei-masa-de-paste

Preţul este pentru  ouă vopsite, carne de mile, drob, cozonac şi pască.

Puteţi avea masa de Paşte gata în doar câteva minute, fără să intraţi în bucătărie! Pască, ouă vopsite, miel, drob şi cozonac, acestea sunt produsele, care se vând cel mai bine acum în supermarketurile braşovene. Mai sunt doar câteva zile până la Paştele catolic, iar cei care se pregătesc de sărbătoare îşi umplu coşurile cu produse tradiţionale. Vânzările au crescut în aceste zile, spune conducerea unui supermarket din Braşov.

• Paştele de-a gata!

31 martie este data când se va sărbători Paştele catolic. Pentru a scăpa de aglomeraţie, multe persoane au mers din timp în supermarketuri, ca să se aprovizioneze cu produse pascale. „Ne apropiem de Paştele catolic şi încă din Duminica Floriilor vânzările pentru produsele specifice perioadei au crescut: în special ouăle, avem o gamă şi de ouă vopsite, carnea de miel, pasca şi toate produsele tradiţionale necesare pregătirii mesei pascale”, a declarat pentru Laurenţiu Furtună, director general supermarket.

La unul din supermarketurile din Braşov, drobul de miel costă 19,90 de lei kilogramul, iar cozonacul are preţuri cuprinse între 5,49 şi 11,90. „Pe lângă celelalte produse tradiţionale miel, ouă şi drob, nelipsită de pe masa de Paşte este pasca tradiţională având în compoziţie brânză de vaci proaspătă, stafide şi portocale confiate. Preţul este de 14,90 lei”, ne-a spus Marius Gecală, şef departament. „Am luat ouă chiar de aici foarte frumoase albe şi le voi vopsi eu acasă aşa ne place”, ne-a spus un cumpărător. „Facem şi paştele catolic şi paştele ortodox. Mie îmi place mielul foarte mult şi de obicei cumpăr câte un miel întreg. Soţia mea va pregăti de toate din carne de miel: drob, friptură, tocană, de toate face din miel”, ne-a spus un alt client. Cei care nu s-au decis dacă vor găti sau vor cumpăra produse pascale din magazine, mai au timp la dispoziţie. Şi asta pentru că vor putea face cumpărături chiar şi în ziua de Paşte. Duminică 31 martie va fi dechis la supermarket până la ora 22, iar luni 1 aprilie până la ora 23.00

Comentarii

Ultimă oră