Anul trecut, la Prefectura Brașov au ajuns 255 avertizări hidro-meteorologice, dintre care 6 „coduri roşii” şi 48 de „coduri portocalii”.

  Prefectul Judeţului, Marian Rasaliu a prezentat miercuri raportul de activitate pe anul 2018, eveniment la care au participat reprezentanţii ai instituţiilor deconcentrate.

 Pe lângă sărbătorirea Centenarului Marii Uniri sau organizarea Referendumului pentru Familie, anul 2018 a fost unul în care inundaţiile au dat bătăi de cap autorităţilor.

     „În anul 2018 au fost înregistrate 255 avertizări hidro-meteorologice aferente judeţului Braşov, din care 6 avertizări «Cod Roşu», 48 avertizări «Cod Portocaliu», 198 avertizări «Cod Galben» şi 23 «informări hidro-meteorologice» referitoare la prognozele, avertizările şi observaţiile privind producerea fenomenelor hidrometeorologice periculoase”, a declarat prefectul Marian Rasaliu.

  Acesta a amintit că cele mai mari probleme au fost în lunile martie şi iunie-iulie, când în judeţ s-au produs inundaţii puternice.

  În luna martie, localităţile cele mai afectate au fost Mândra, Şercaia, Augustin şi Comăna. Atunci, a afirmat prefectul, pentru a vedea care este situaţia în teren, „judeţul nostru a fost vizitat de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, secretarul de stat Raed Arafat şi inspectorul general Dan Paul Iamandi”.

   De asemenea, la începutul lunii iulie, după cel de-al doilea val de inundaţii, la Braşov a venit premierul Viorica Dăncilă, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi ministrul Transporturilor, Lucian. „Rezultatul a fost acordarea de despăgubiri din partea Guvernului pentru cei afectaţi, dar şi fonduri pentru reconstrucţia podului de la Crihalma, luat cu totul de apele Oltului”, a anunţat Marian Rasaliu.