Sari la conținut

2016 a adus cel mai ieftin combustibil din ultimii ani

2016-a-adus-cel-mai-ieftin-combustibil-din-ultimii-ani

Carburantul a atins, de la începutul acestui an, cel mai mic preţ din ultimii cinci ani. S-a ajuns în această situaţie în primul rând datorită scăderii TVA-ului de la 24%, la 20%. Astfel, un litru de benzină a ajuns să coste chiar şi 4,6 lei, iar preţul unui litru de motorină a scăzut până la 4,27 de lei. Odată cu reducerea TVA-ului, carburantul s-a ieftinit, în medie, cu cinci bani pe litru.

Preţul carburanţilor din România este în continuă scădere încă de la jumătatea anului trecut, deoarece tariful barilului de petrol s-a prăbuşit şi a suferit o scădere de circa 50% pe tot parcursul anului trecut. Vestea reducerii de preţ la combustibil nu i-a entuziasmat foarte tare pe unii şoferii braşoveni.

La noi nu se simte această reducere. Statul român îţi dă cu un deget şi îţi ia cu ambele mâini, asta e România zilelor noastre”, este de părere un taximetrist din Braşov. Altul crede că „în preţul combustibilului nu se va observa această reducere. Vă daţi seama, cu o reducere de doi bani la litru, făcând socoteala vom vedea că preţul va scădea insignifiant”.

Alţi şoferi sunt ceva mai optimişti: „Sunt convins că se va simţi reducerea. 4% este un procent important, dintr-un total care se strânge pe lună. Vă puteţi imagina că într-un an de zile chiar vom simţi această reducere. Vom rămâne cu ceva mai mulţi bănuţi în buzunare”.

În România, aproape 60% din preţul unui litru de carburant reprezintă taxele şi accizele datorate Statului.

Comentarii

Ultimă oră