Sari la conținut

191 de angajaţi de la Penitenciarul Codlea şi-au câştigat sporurile în instanţă

191-de-angajati-de-la-penitenciarul-codlea-siau-castigat-sporurile-in-instanta

Angajaţii Penitenciarului Codlea, reprezentaţi de sindicatul Măgura Codlea, au câştigat în instanţă procesul intentat instituţiei, privind drepturile băneşti aferente sporurilor pe care le aveau în salariu, între anii 2013 – 2016, dar neacordate pe perioada concediilor. Decizia a fost pronunţată de Curtea de Apel Braşov şi este definitivă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Codlea, Liviu Matache, sporurile retroactive vor fi acordate eşalonat şi procentual, în următorii cinci ani.

„Acum aşteptăm comunicarea instanţei in extenso pentru a vedea cum a apreciat instanţa, ce sporuri vor fi acordate persoanelor, în funcţie de sectorul în care îşi desfăşoară activitatea. Sunt sporuri diferite, oricum, sporul de antenă şi praf îl vor primi toţi”, a precizat Liviu Matache, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea.

Alţi 76 de angajaţi, reprezentaţi tot de Sindicatul Măgura Codlea, aşteaptă şi ei decizia instanţei în aceeaşi speţă. Penitenciarul Codlea are în prezent 283 de angajaţi.

Comentarii

Ultimă oră