Sari la conținut

150 de poliţişti vor patrula, zilnic, pentru siguranţa elevilor

150-de-politisti-vor-patrula-zilnic-pentru-siguranta-elevilor

O dată cu începerea şcolii, poliţia ia măsuri pentru ca elevii să fie în siguranţă în preajma şcolilor. Astfel patrulele de poliţie vor fi  prezente în zona şcolilor,iar fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto ale poliţiei. 150 de polițiști vor acționa în fiecare zi de școală, dintre care 130 de ordine publică și 20 de poliție rutieră.

De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare.Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor,fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare ale elevilor.Întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii, se vor efectua patrulări în zona şcolilor şi când elevii nu au cursuri.Vor fi avute în atenție școlile care au clase pregătitoare,pentru protejarea copiiilor și integrarea lor corespunzătoare în mediul școlar.

O categorie specială de participanţi la traficul rutier o reprezintă copiii, care sunt vulnerabili la implicarea în accidente de circulaţie, reacţiile lor fiind imprevizibile pentru conducătorii auto.De aceea,poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.De asemenea, vor fi activate patrulele şcolare de circulaţie,care  vor funcţiona pe baza regulamentelor proprii.

Pentru siguranţa elevilor, vor fi identificaţi toţi deţinătorii de autovehicule destinate transportului şcolar. Aceştia vor fi instruiţi cu privire la obligaţiile ce le revin în vederea asigurării unei stări tehnice corespunzătoare şi a utilizării acestor mijloace strict conform destinaţiei.

Polițiștii vor  identifica şi controla  toți agenții  economici din zona adiacentă unităţilor de învăţământ,cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, conform H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor.

Conform unui studiu efectuat în luna aprilie de Institutul pentru Prevenirea Criminalității, trei din zece elevi au fost implicați într-o bătaie cu tineri de vârstă apropiată,iar unul din zece a fost victima unei agresiuni fizice în incinta unei școli.De altfel,din cele 28 de infracțiuni înregistrate anul trecut în incinta și zona adiacenta a școlilor brașovene,13 au fost loviri și alte violențe,11 furturi,3 amenințări și o vătămare corporală.

Comentarii

Ultimă oră