Sari la conținut

1300 sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti, în doar o săptămână!

1300-sanctiuni-contraventionale-aplicate-de-politisti-in-doar-o-saptamana

În  intervalul 3 – 9 aprilie, polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Brașov au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui trafic rutier fluent și sigur. În acest context, au fost constatate 23 infracțiuni la regimul circulației și 17 de altă natură. De asemenea, au fost aplicate 1293 sancțiuni contravenționale, dintre care 669 pentru depășirea limitei legale de viteză, 97 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 30 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul deplasării. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de aproximativ 149.300 lei.

Polițiștii au ridicat, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 82 permise de conducere, dintre care nouă pentru consumul de alcool, cinci pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, cinci pentru depășire neregulamentară, 28 pentru  nerespectarea reglementărilor privind depășirea și 24 pentru neacordarea priorității pietonilor, fiind reținute 43 certificate de înmatriculare.

În intervalul amintit au fost sancționați 60 pietoni și trei bicicliști pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

Comentarii

Ultimă oră