În weekend-ul trecut, sportivii de la Clubul Sportiv Tibiscus au participat cu succes la mai multe competiţii sportive din ţară şi străinătate, reuşind să ocupe de fiecare dată locuri pe podium.

Sâmbătă 19 mai 2012, Asociaţiile TeamXpert şi Tabere Cu Suflet ne-au invitat la Comana Bike Fest, un concurs de mountainbike ajuns la a IV-a ediţie, care are loc primăvara şi toamna în Parcul Natural Comana, de lângă Bucureşti, fiind considerant de participanti ca fiind un concurs “uşor şi frumos”. Cu două trasee de 20 şi 35 km, cu un peisaj minunat prin pădure, dar desfăşurat pe o ploaie torenţială cu cod galben de furtună, cu aproape 350 de participanţi, concursul a fost cu folos pentru Vanessa Plumbotă (DS Tibiscus Team) care s-a clasat pe locul II la categoria Fete/35 km.

În perioada 19-20 mai 2012, Buda-Cash Békéscsaba Atletikai Club din Ungaria şi Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară a Primăriei Municipiului Arad au organizat a XV-a ediţie a Supermaratonului Bekescsaba - Arad – Bekescsaba, concurs de ciclism, alergare şi role. Programul zilei de sâmbătă a cuprins traseul Békéscsaba – Arad (103,8 km), în timp ce duminica s-a făcut drumul invers: Arad – Békéscsaba (93,1 km, fiind vorba de alt traseu decât sâmbătă). Cel mai bine clasat sportiv de la Tibiscus a fost Alex Grosu, care sâmbătă a reuşit să obţină prima clasare în concurs.

Duminică 20 mai 2012, lângă Pecs (Ungaria) s-au desfăşurat etapele a 2-a şi a 3-a din Lakics KFT Kupa ediţia 2012, un "face-lifting" al cunoscutului campionat de ciclism pe şosea pentru amatori din Ungaria care până acum s-a numit Tour de Pecs. A doua etapă a constat într-un contratimp care a avut loc pe un traseu de 20 km (2 ture a 10 km) cu startul şi sosirea în Feked. A treia etapă a constat într-o cursă pe un traseu de 54 km (2 ture a 27 km) între Pécsvárad şi Hosszúhetény. Cel mai bun rezultat românesc aparţine lui Alex Almăjan de la C.S.Tibiscus, clasat pe locul III.

Duminică 20 mai 2012 a avut loc a doua ediţie a concursului de ciclism montan Defileul Jiului, cu startul în localitatea Bumbeşti-Jiu, în parcarea parcului industrial, situată pe DJ 665. Traseul a fost greu dar foarte frumos, vremea numai bună de sport, din păcate doar puţin peste 100 de participanţi au ales să-şi petreacă duminica în stil sportive. Echipa DHS Tibiscus Team a reuşit un rezultat de excepţie, obţinând 11 locuri pe podium, dar şi un record negativ - cea mai gravă accidentare la un concurs, a colegului Tiziano Balia.
Rezultatele cele mai bune aparţin lui:
Ramona Covaciu – loc I semimaraton feminin
Marius Ionaşcu – loc II general marathon, loc I maraton 30-39 ani
Rareş Manea – loc I general semimaraton, loc I semimaraton 18-29 ani
Cătălin Semeniuc – loc I semimaraton 30-39 ani
Daniel Balaure – loc II semimaraton U18
Laurenţiu Bogdănescu – loc II general semimaraton, loc II semimaraton 18-29 ani
Cristian Jidovu – loc III general maraton, loc II maraton 30-39 ani
Timea Zaban – loc II semimaraton feminin
Martin Speth – loc II semimaraton 40+
Anita Kovacs – loc III semimaraton feminin
Ladislau Speth – loc III semimaraton 40+

 Pentru alte detalii accesaţi www.ciclism.tibiscus.ro .