Crosul „15 Noiembrie”, eveniment sportiv care reface anual traseul de 5 kilometri pe care l-au urmat participanţii la revolta anticomunistă a muncitorilor din 1987 şi-a desfăşurat în week-end-ul care a trecut cea de-a 28-a ediţie.

   Aproximativ 1.200 de persoane din întreaga Românie și din diferite țări ale lumii s-au aflat sambătă, 11 noiembrie 2017,  la startul crosului, dintre aceştia 610 fiind sportivi de performanţă.

   La feminin s-a impus Roxana Bîrcă (CSA Steaua București), urmată de Cristina Simion (CSA Steaua Bucureşti) şi de Paula Todoran (CSM Zalău), în timp ce competiţia masculină a fost câştigată de Nelson Cherutich (kenyan legitimat la Benedek-Team), urmat de Hillary Kimaiyo (kenyan legitimat la Benedek-Team) şi de Marian Coman (CSA Steaua București).

   Premiile acordate au fost de 2.500 de lei pentru primul loc, 1.500 de lei pentru al doilea loc, respectiv 1.000 de lei pentru al treilea loc.

    Au fost acordate şi câteva premii speciale: Ilie Cioca (72 de ani, cel mai vârstnic alergător), Pall Elisabeta (67 de ani, cea mai vârstnică alergătoare), Alin Petric (pentru simbolul concursului, născut pe 15 noiembrie 1987), concurentul născut în ziua istorică din 1987 participând acum la cros.

   Competiția s-a desfășurat sub egida Federaţiei Române de Atletism şi a fost organizată de către Asociaţia 15 Noiembrie 1987, în parteneriat cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane a Universităţii „Transilvania”, Primăria şi Consiliul Local Brașov.

   Concurenții au alergat pe o distanță de 5.000 de metri, pe traseul parcurs de participanții la revolta anticomunistă a muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987: SC Roman SA (start) – Calea București – Aleea București – Spitalul Județean – SC Hidromecanica SA – Cinema Patria – Teatrul „Sică Alexandrescu” – Prefectura Brașov (sosire).