Sari la conținut

1.000 de reprezentaţii anual dedicate zâmbetelor de copii

1000-de-reprezentatii-anual-dedicate-zambetelor-de-copii

Record de spectacole de teatru pentru copii la Braşov! Este vorba despre nu mai puţin de 1.000 de reprezentanţii anual, realizate cu profesionalism, talent nativ şi multă pasiune de actorii unui teatru de păpuşi privat, înfiinţat acum 18 ani. Cel care a reuşit să pună bazele instituţiei de cultură este Eugen Frîncu, actorul şi regizorul îndrăgostit până peste cap de meseria lui. Micuţii fascinaţi cu adevărat de lumea basmului urmăresc cu atenţie piesele de teatru, care se joacă de cele mai multe ori în spaţii neconvenţionale precum terenuri de sport, şcoli, grădiniţe, parcuri, etc.

Teatrul de păpuşi este o magie. Ne dezvăluie acest lucru Eugen Frîncu, cel care a scris peste 50 de piese de teatru pentru copii, unele dramatizări după poveşti cunoscute, iar altele creaţii proprii. Succesul mare al reprezentanţiilor îl reprezintă originalitatea, iar aceasta este completată de talent nativ. Actorul îşi face meseria cu multă implicare şi pricepere, dar şi cu pasiune şi ne spune mai multe despre acest lucru: „Deşi practic această meserie de 18 ani, parcă ieri m-am apucat de aşa ceva. Avem foarte multe spectacole şi nu simt oboseala, deşi muncesc de luni până luni, de dimineaţa până noaptea. Nu ştiu ce înseamnă week-end sau zile libere şi pentru că mereu fac treaba asta şi din practică ştiu ce vor spectatorii. Eu când scriu un text pot să punctez: de câte ori râde un copil sau de câte ori lăcrimează”

Trupa braşoveană, condusă de Eugen Frîncu, are 10 membri. Actorii teatrului privat de păpuşi au reprezentanţii şi în alte oraşe din ţară, iar spectacolele se joacă, în general, în spaţii neconvenţionale.

Comentarii

Ultimă oră