Sari la conținut

Tot mai mulţi tineri trec  pragul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM)  Braşov pentru a depune actele care să le aducă indemnizaţia  de şomaj. Potrivit reprezentanţilor AJOFM Braşov, din 1 iulie, până  în 15 august, 1.060 de absolvenţi braşoveni îşi depuseseră deja  dosarul. Aceştia se adaugă celor 164 absolvenţi din promoţia 2009,  intraţi în evidenţele AJOFM în primele şase luni din acest an.
* Înscrieri pentru bani.
Absolvenţii care doresc să beneficieze de ajutorul de şomaj se mai  pot înscrie în evidenţele AJOFM doar până în 29 august. Cele 60  de zile de înscriere se calculează de la data de 1 a lunii următoare  absolvirii (nu de la data încheierii examenului de bacalaureat sau  de licenţă). Cuantumul indemnizaţiei de şomaj pentru absolvenţi  reprezintă 50% din salariul de bază minim brut pe ţară şi se acordă  timp de şase luni. Indemnizaţia pentru şomaj a fost şi ea diminuată  cu 15%,, astfel că suma nu mai este 300, ci 255 de lei.  
* Indemnizaţia se acordă la cerere.
Înregistrarea absolvenţilor ca persoane în căutarea unui loc de  muncă se realizează la sediul AJOFM Braşov din str. Lungă nr. 1A,  camera 8, şi la toate punctele de lucru din localităţile Făgăraş,  Codlea, Rupea, Râşnov, Zărneşti şi Săcele, în a căror rază  teritorială îşi au domiciliu. Dosarul de înscriere trebuie să conţină,  în copie şi original, actul de identitate, certificatul de naştere,  cel de căsătorie (dacă este cazul), diploma sau adeverinţa de asbolvire,  precum şi o adeverinţă medicală. Indemnizaţia de şomaj se acordă,  la cerere, cu actualizarea actelor depuse la dosar, în alte 30 de zile,  numai dacă solicitanţii nu şi-au găsit un loc de muncă.
*

Comentarii

Ultimă oră