Sari la conținut

10 ţări pe care le poţi vizita cu doar 10 dolari pe zi

10-tari-pe-care-le-poti-vizita-cu-doar-10-dolari-pe-zi

Multe destinaţii exotice par inaccesibile din cauza distanţei mari şi a preţului destul de piperat care trebuie plătit pentru biletul de avion. În realitate însă, aceste ţări sunt destul de ieftine, pentru că, odată ajuns la destinaţie, turistul nu mai trebuie să cheltuiască prea mult.

Lista este realizată de publicaţia Huffington Post, de aceea statele din Europa de Est sunt incluse aici ca destinaţii îndepărtate.

1. Cambodgia Un sejur aici este foarte ieftin, o noapte de cazare la o casă de oaspeţii, în condiţii foarte bune, nu costă mai mult de 5 dolari. Mâncarea este foarte ieftină, iar o bere costă doar 50 de cenţi. În plus, o cină costă doar 1-2 dolari, iar restaurantele sunt foarte bune.

2. Laos Şi aici o noapte de cazare costă sub 10 dolari, iar un prânz sau o cină în jur de 2 dolari porţia. Şi aici este recomandată cazarea la casele de oaspeţi, care sunt mult mai ieftine decât hotelurile, iar personalul este mult mai prietenos.

3. Jamaica Turiştii care cumpără produse locale vor cheltui foarte puţin, în timp ce produsele de import sunt foarte scumpe. Cazarea este ieftină, mai ales dacă este împărţită cu mai multe rude sau prieteni. În total, 10 dolari pe zi sunt suficienţi pentru o zi de sejur în Jamaica.

4. China Regiunile rurale din China, foarte frumoase, sunt şi o destinaţie destul de ieftină. Un meniu costă între 2-5 dolari, transportul local este mai puţin de un dolar, iar cazarea sub 20 de dolari pe noapte. De exemplu, un apartament în Shenzhen costă doar 5 dolari pe zi, mult mai ieftin ca o cazare în marile oraşe, cum sunt Shanghai sau Hong Kong. Variante foarte bune se găsesc în Dali, Guilin, Sichuan, iar o soluţie şi mai ieftină este alegerea unui hostel în locul unui hotel. De asemenea, turiştii trebuie să ştie că preţurile la cumpărături se pot negocia, astfel că se poate obţine chiar şi jumătate din suma cerută iniţial.

5.Fiji Fiji are reputaţia unei destinaţii de lux. Într-adevăr, aici există complexuri hoteliere unde o noapte de cazare costă chiar şi 1.000 de dolari pe noapte, dar sunt şi altele, hosteluri dee exemplu, unde cazarea costă doar 25 de dolari. Transportul pe insule este ieftin, la fel şi suvenirurile, iar accesul pe plajă este gratuit.

CONTINUAREA PE: adevarul.ro

Comentarii

Ultimă oră