Sari la conținut

Voluntarii Crucii Roșii Brașov și-au sărbătorit ziua prin acțiuni în Piața Sfatului

-voluntarii-crucii-rosii-brasov-siau-sarbatorit-ziua-prin-actiuni-in-piata-sfatului

La 142 de ani de existenţă, Crucea Roşie din România a fost, miercuri, în sărbătoare şi la Braşov, marcând aproape un secol şi jumătate de când voluntarii Crucii Roşii au fost mereu în prima linie a asistenţei umanitare. Aproape 30 de voluntari au făcut cu această ocazie demonstraţii în Piaţa Sfatului, în care au arătat cum se acordă ajutor în situaţii de urgenţă.

Tinerii voluntari de la Crucea Roşie Braşov au simulat un accident casnic, în care o mamă de 30 de ani îşi amputează degetele la robotul de bucătărie. Din cauza panicii, toată familia are nevoie de ajutor.

„Avem anumite simulări pentru diverse accidente care se întâmplă chiar în casele oamenilor. Vrem să arătăm oamenilor cum ar putea să acţioneze în anumite situaţii şi ce să facă în anumite situaţii, să nu se sperie, să nu se panicheze, aşa cum s-a întâmplat şi aici”, a explicat Adelina Păpară, voluntar Crucea Roşie.

În cadrul acţiunilor desfăşurate în Piaţa Sfatului au avut loc şi ateliere pentru copii sau lecţii despre sănătate.

Demonstraţiile voluntarilor nu i-au lăsat indiferenţi pe cei care erau în trecere prin Piaţa Sfatului.

„Am aşteptat sa văd tot ce aveau de arătat voluntarii şi nu îmi pare rău ca am rămas câteva minute aici, deoarece am învăţat lucruri super faine”, a mărturisit o brașoveancă ce a asistat la demonstrații.

Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii în 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva. Crucea Roşie Română este singura organizaţie umanitară cu o reţea funcţională pe întreg teritoriul ţării.

Comentarii

Ultimă oră