Sari la conținut

Topul Național al Firmelor - Faza Judeteană, ediția a XXVII-a 7 – 8 octombrie 2020

-topul-national-al-firmelor-faza-judeteana-editia-a-xxviia-7-8-octombrie-2020

După o perioadă plină de provocări pentru întreaga societate, motivați fiind de misiunea Camerei de Comerț și Industrie Brașov de a sprijini mediul de afaceri brașovean, cu atât mai mult în aceste momente, dorim să oferim continuitate celui mai important eveniment de business brașovean – Topul Național al Firmelor – Faza Județeană, în care sunt premiate cele mai performante companii pentru rezultatele obținute în anul 2019.

De peste 26 de ani, ne întâlnim pentru a sărbători reușitele mediului de afaceri brașovean, iar în ediția de anul acesta, pe lângă celebrarea succesului, este importantă unitatea mediului de afaceri pentru a reuși să trecem mai ușor împreună peste orice impas.


Prin evenimentul de anul acesta, care este și un eveniment de networking, după o perioadă plină de restricții, Camera de Comerț și Industrie Brașov dorește să transmită un mesaj de încurajare, continuitate și încredere către întreg mediul de afaceri.


Premiem rezultatele obţinute de firme ale căror manageri au dovedit că au viziune, precum şi eforturile echipelor de management care au înţeles că traversarea perioadelor dificile presupune decizii curajoase, reorientare şi adaptare permanentă a producţiei şi serviciilor la nevoile reale ale unei pieţe care a suferit schimbări majore în ultimii ani.

Laureaţii au fost stabiliţi conform unei metodologii complexe, care a îmbinat criterii precum cifra de afaceri sau rata profitului, cu criterii ce ţin mai mult de latura calitativă a activităţii desfăşurate de companii – eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat .

Gruparea firmelor s-a făcut ţinând cont de domeniul de activitate şi mărimea firmei.

La sfârşitul exerciţiului financiar 2019, au depus bilanţul un număr de 25.818 de societăți comerciale. Dintre acestea 1.822 sunt laureate în ediția de anul acesta la diferite categorii de încadrare a societățiilor, de la microîntreprinderi la întreprinderi foarte mari.

Operatorii economici laureați fac parte din diferite sectoare de activitate, grupate pe două secțiuni, respectiv:


l Servicii – Comerț - Turism: 1.085 companii
l Cercetare-Dezvoltare și High-Tech – Industrie - Construcții – Agricultură, silvicultură, pescuit: 737 companii

Cifra de afaceri a firmelor laureate din anul acesta se ridică la o valoare de peste 34,5 miliarde lei, profitul din exploatare la peste 2,7 miliarde lei, iar numărul de salariați la 76.400.

Pe prima poziție s-au calificat un număr de 808 de companii, pe locul al doilea 544 de companii, iar cea de a treia poziție este ocupată de 470 companii.

Anul acesta, în exclusivitate, lansăm catalogul Topul Național al Firmelor – Faza Județeană în format electronic, oferind astfel companiilor brașovene instrumente moderne de promovare în mediul online.

Respectând toate normele de distanțare fizică si sanitare impuse, evenimentul se va desfășura pe secțiuni, pe parcursul a 2 zile, în data de 07.10.2020, respectiv 08.10.2020 la Serenity Resort – cea mai nouă locație de evenimente festive si corporate care se întinde pe o suprafată de peste 10.000 mp.

Comentarii

Ultimă oră