Sari la conținut

„Poziția copilului” – proiecție de gală la Brașov

-pozitia-copilului-proiectie-de-gala-la-brasov

Cel mai așteptat film al anului, „Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, va avea o proiecție specială pentru spectatorii din Brașov sâmbătă, 9 martie, de la ora 18.30, la Cityplex. Publicul va avea ocazia să-i întâlnească și să le pună întrebări despre film regizorului Călin Peter Netzer și actriței Luminița Gheorghiu, elogiată de critica internațională la Festivalul de la Berlin. Filmul a fost primit cu aplauze la premiera de gală de luni, la Teatrul Național din București, când peste o mie de invitați au pășit pe covorul roșu.

Premiat cu Ursul de Aur și Premiul FIPRESCI (Federația Internațională a Criticilor de Film) la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, „Poziția copilului” poate fi văzut de spectatorii din România începând din 8 martie. În prima săptămână, filmul va rula în 35 de cinematografe din peste 20 de orașe, inclusiv la Cityplex din Brașov.

„Poziția copilului” va fi proiectat și în Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Benelux, Grecia, Serbia, Muntenegru, Australia, Noua Zealandă, Taiwan. Totodată, Beta Cinema, compania care gestionează vânzările peliculei, este în ultima fază a negocierilor pentru distribuţia în Statele Unite şi Marea Britanie.

La Cityplex Braşov, filmul va rula în perioada 8 martie – 28 martie. Informaţii despre orele spectacolelor se pot gasi aici: http://brasov.cityplex.ro/pozi-ia-copilului--pozi-ia-copilului .Rezervări la tel: 0728.800.474.

„Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov și Tania Popa.



Comentarii

Ultimă oră