Sari la conținut

Platforma Rulmentul se transformă într-un parc IT!

-platforma-rulmentul-se-transforma-intrun-parc-it-

Prima fază a metamorfozei va fi configurată doar pe hârtie, iar fondurile pe care se bazează administraţia locală pentru implementarea proiectului vin de la europeni. Este vorba despre o idee mai veche, dar care nu a avut susţinere financiară până acum. Astfel, pe cele 13 hectare disponibile, vor putea funcţiona în regim special firme locale de soft, dar şi primul muzeu al industriei braşovene.

Direcţiile din Primăria Braşov lucrează la un proiect pentru reanimarea platformei Rulmentul. Cei din administraţie s-au gândit la un parc industrial în care să fiinţeze firme cu specific de IT. Suprafaţa pe care se bazează Primaria este de 13 hectare, din care jumătate este deja în proprietatea municipiului, iar cealaltă jumătate urmează să fie preluată după emiterea unei Hotărari de Guvern. „Intenţionăm să nu obţinem venituri directe din încasarea chiriei pentru că, în primul rând valoarea este mică în comparaţie cu bugetul municipiului, ci să creăm premisele ca investitorii, societăţile comerciale să se poată dezvolta în municipiul Braşov”, a declarat viceprimarul Răzvan Popa

Facilităţi din partea Primăriei. Firmele care vor ajunge să se dezvolte în această nouă zonă industrială vor avea parte de facilităţi din partea Primăriei. Astfel, vor avea la îndemână toate utilităţile, însă societăţile vor fi obligate prin contractul pe care îl vor semna cu municipalitatea să îndeplinească unele condiţii. „Una dintre condiţii este aceea să existe ca punct de lucru - ca societate înregistrată în municipiul Braşov – o condiţie esenţială din punctul meu de vedere, iar în al doilea rând acesţia vor avea acces în parc la o chirie modică, dar cu condiţia să îşi plătească utilităţile”, a mai spus Răzvan Popa.

Astfel, despre ceea ce a fost Rulmentul Braşov vom afla doar de pe Google. Aşadar, cităm de pe Wikipedia: a fost o compania de stat din România. A fost cea mai veche și cea mai complexă fabrică din România, și producea lagăre, angrenaje și organe mecanice de transmisie. Tot de aici putem afla despre nenumăratele încercări de privatizare şi faliment!

Comentarii

Ultimă oră