Sari la conținut
-meci-de-infarct-pentru-olimpia-brasov

Olimpia Braşov a câştigat meciul cu BCM Danzio Timişoara cu scorul de 53-52 (13-8, 10-18, 19-16, 11-10).
Meci de infarct în sala Forex din Braşov, între Olimpia CSU Braşov şi BCM Danzio Timişoara. „Olimpicele” erau obligate să câştige acest meci pentru a păstra şanse de calificare în play-off la finalul sezonului. Din păcate cu doar două zile înainte de joc, Melanie Thornton s-a accidentat iar prezenţa ei pe teren era pusă sub semnul întrebării. Jucătoarea din SUA a vrut însă să fie pe teren la această partidă şi a jucat cu inflitraţii. Braşovencele au început bine jocul şi s-au impus în primul sfert al confruntării cu scorul de 13-8. În partea a doua a jocului, Pesovic şi Brown şi-au intrat în mână şi timişorencele au condus ostilităţile încheind sfertul cu scorul de 18-10 şi intrând la cabină în avantaj de trei puncte, scor 26-23.
Super Bilijana. În sfertul trei, baschetbalistele conduse de Dan Calancea au jucat mult mai atent şi au reuşit să se impună cu scorul de 19-16, astfel că înaintea ultimelor zece minute ale jocului, scorul era egal. În ultimul sfert al întâlnirii, la rampă a ieşit pivotul Bilijana Stjepanovic, care a făcut de toate, a recuperat, a pus capace şi a marcat atunci când echipa avea mai mare nevoie. Cu doar opt secunde înainte de final, echipa din Timişoara conducea cu două puncte diferenţă. Melanie Thornton a aruncat la coş, a ratat, însă la recuperare s-a aflat Stjepanovic, care a reuşit să marcheze după un fault al timişorencelor. Biljana a transformat şi aruncarea liberă şi braşovencele aveau un punct avans, scor 53-52. Stjepanovic a terminat partida cu un „doble-double”, 10 recuperări şi 18 puncte reuşite. În ultimele secunde, „olimpicele” s-au apărat excelent şi tabela a rămas neschimbată. Astfel trupa condusă de Dan Calancea s-a impus într-un meci foarte important şi păstrează şanse de a ocupa la finalul sezonului un loc care să-i permită accederea în play-off-ul competiţiei naţionale.
Cel mai bun meci. La finalul jocului, tehnicianul braşovencelor, Dan Calancea, era extrem de mulţumit de randamentul fetelor din partida cu BCM Danzio Timişoara. „A fost cel mai bun joc al nostru. Sunt foarte mulţumit de cum au evoluat fetele atât pe faza defensivă cât şi pe cea ofensivă. A fost un joc cu o încărcătură aparte şi sunt fericit că fetele au gestionat foarte bine un final de joc extrem de greu. Biljana a jucat foarte bine în acest meci. Cred că a fost cel mai bun meci al ei de până acum, şi nu doar pentru coşul marcat în finalul partidei. Ea a jucat bine pe întreaga durată a meciului. Trebuie să câştigăm şi meciul de la Bucureşti cu Olimpia. Chiar dacă la prima vedere pare un joc facil, trebuie să ne concentră şi să dam totul pentru victorie”, a spus la finalul victoriei cu BCM Danzio Timişoara, tehnicianul braşovencelor, Dan Calancea. „Mă bucur că astăzi am făcut cel mai bun meci al meu, având în vedere că a fost poate cel mai important meci din acest sezon. Astăzi am marcat eu, data viitoare poate o va face altcineva, important este că am câştigat. Melanie a jucat astăzi accidentată. Sper că îşi va reveni complet până la meciul cu Olimpia de la Bucureşti şi sper să câştigăm şi acea confruntare”, a spus şi sârboaica Biljana Stjepanovic.

Comentarii

Ultimă oră