Sari la conținut

„Mărţişorul Munţomanului”, festival la 1.320 de metri altitudine

-martisorul-muntomanului-festival-la-1320-de-metri-altitudine

Desfăşurat în ultimul weekend al lunii februarie, cel mai apropiat de 1 Martie, la Cabana Diham de pe pe culmile munţilor Bucegi, la 1.320 de metri altitudine, Festivalui „Mărţişorul Munţomanului”, ajuns la a cincea ediție, a avut ca tematică poezia şi cântecul despre munte.

În cadrul unui concurs la care nu au existat categorii de vârstă, ci doar secţiunile „individual” şi „de grup”, participanţii au interpretat câte două cântece şi o poezie,  cu tematică montană, acestea putând fi chiar creaţii proprii ale concurenților.

Spectatorii, veniţi din toată ţara - Bucureşti, Braşov, Sibiu, Constanţa, Bacău, Suceava, Cluj, Alba Iulia, Prahova, au urmărit la lucru trei munţomani la secţiunea individual şi 3 grupuri, cu toţii fiind jurizaţi de Maria Gheorghiu - preşedinte, Silvan Stâncel, Walter Ghicolescu, toţi trei vedete ale festivalului, alături de Sorina Zlatan şi Eliad Dobrinescu.

Concurenţi sau doar spectatori, toți cei prezenți s-au bucurat împreună de tot ceea ce înseamnă atmosfera specială creată de cei ce iubesc călătoriile pe munte. Festivalul a reuşit să adune şi de această dată montaniarzi, melomani şi oameni frumoşi din toate colţurile ţării.

Cele 3 zile petrecute la Cabana Diham cu chitarele în mână şi cu frunţile în nori au însemnat pentru mulţi dintre participanţi un ritual de curăţire sufletească, de renaştere a acelei părţi luminoase din noi care în majoritatea timpului stă inhibită de grijile cotidiene. Această nebunie frumoasă a avut ca pretext manifestarea muzicală de nivel naţional, dar, ca întotdeauna, o bună parte dintre participanţi s-au aventurat pe cărări de munte, alţii au stat la taifas până târziu, ori chinuind chitarele pe scări şi coridoare, prin sala de mese şi în camere, pretutindeni unde se deschidea un focar paralel de voie bună şi comuniune.


   Evenimentul a fost organizat de către Clubul Montan Altitudine, Atelierul de Printare Râşnov şi Cabana Diham, în parteneriat cu Primăria Râşnov.

Comentarii

Ultimă oră