Sari la conținut

Lecții de prim-ajutor predate de paramedicii SMURD, în parcarea Coresi

-lectii-de-primajutor-predate-de-paramedicii-smurd-in-parcarea-coresi

Caravana SMURD „Fii pregătit!” vine pentru a doua oară la Braşov, în perioada 7 – 8 octombrie şi va staționa în parcarea Coresi Shoppping Resort.

Astfel, în cadrul unui centru de formare mobil se vor organiza cursuri de instruire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Centrul mobil este construit pe structura unui TIR, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor, potrivit Bună ziua Brașov.

Participanții vor putea urmări filme realizate de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va fi prezentat modul de comportare în cazul dezastrelor naturale care pot afecta România (cutremure, inundații, alunecări de teren, incendii), precum şi a măsurilor prin care populaţia se poate pregăti pentru a le face față, iar paramedicii SMURD din cadrul ISU Braşov vor prezenta măsuri de prim-ajutor în diferite situaţii.

Activităţile vor avea loc între orele 10.00 și 18.00, a precizat pentru presa locală cpt. Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov. Proiectul este inițiat de Fundația pentru SMURD și derulat cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Comentarii

Ultimă oră