Sari la conținut
-ialomitianu-prostanacul-pdl-

„Prost“ sau „un tip aplecat“ sunt apelativele la adresa lui Gheorghe Ialomiţianu, fost șef la Finanţe, făcute chiar de colegii lui, pe vremea când era doar nominalizat la funcția de ministru.

De altfel, aceste calificative nu ar trebui să constituie o noutate, în contextul în care Ialomiţianu, unul dintre cei mai slabi miniştri de Finanţe din 1989 încoace, a fost pe toată perioada mandatului o simplă „marionetă“ o „minge de ping-pong“, care s-a remarcat prin a nu avea nicio inițiativă și a executa ordinele venite de la Traian Băsescu și șeful de partid, Emil Boc.
Faptul că lucrurile stau chiar așa este dovedit de stenogramele din dosarul fostului şef ANAF, Sorin Blejnar, dinainte ca Ialomiţianu să fie numit în funcţie. Apoi, să nu uităm că pentru „prestaţia sa" din minister, Ialomiţianu a fost răsplătit de partid cu grad de colonel de fostul minsitru al MApN, Gabriel Oprea. În timp ce a fost ministru, Ialomiţianu a fost avansat de la sublocotenent la colonel, în  2010, alături de alţi pedelişti.
Pe de altă parte, nu trebuie omis faptul că Ialomițianu este cel care, cât timp a fost ministru, a girat tăierea pensiilor, a indemnizațiilor pentru mămici, salariile bugetarilor și a crescut nivelul fiscalității la un nivel insuportabil pentru mii de firme din România, care au intrat în insolvență.

Redăm în continuare un fragment dintr-o stenogramă, din dosarul fostului şef ANAF, Sorin Blejnar, cercetat în prezent de DNA. Discuţia are loc chiar în timpul remanierii guvernului Boc din 2010.

Bărbat: Ce faceți domnu’ ministru?
S.B: Uite, pe aicia, tocmai refuz posturi!
Bărbat: Cu toate că mi-a spus... poate să te sun și să te felicit pentru post, eu sunt împotrivă să fii numit acolo și voi vota împotrivă, adică...
S.B: Păi tu diseară n-ai cum, că nu ești aici.
Bărbat: (râde)
S.B: Tu stai acolo. O să am nevoie de un secretar general, vii?
Bărbat: Da
S.B: Îhm?
Bărbat: Da mă!
S.B: Gata! Vei fii viitorul Miki șpagă. Râdea Vlădescu de Miță, cică l-a chemat acuma la el. Ai auzit cine sunt nominalizările?
Bărbat: Să-i spui din partea mea lu’ Vlădescu că-i dau m...!
S.B: Îi dai m...?
Bărbat: Da. Lu’ Vlădescu!
S.B: Știi cine-i nominalizat?
Bărbat: Îhm!
S.B: Gigi Ialomițeanu, ăla de la Brașov, a lu’ Scripcaru!
Bărbat: Nu știu cine-i ăsta mă!
S.B: Unu, că-i un deputat și-i vicepreședinte la Comisia Finanțe Buget și mai e unu...
Bărbat: A!... Acceptă tot felul de proști.
S.B: Asta e, eu îți spun. Și mai e unu nominalizat Hariton de la Sibiu.
Bărbat: Ariton de la Sibiu, ăla-i un băiat deștept. Ăla e susținut de echipa veche... Boc.
S.B: E bun.
Bărbat: Ăla e cel mai bun.
S.B: E bun.
Bărbat: Și ăla-i fratele meu. Însă, însă...
S.B: Eu îi cunosc pe amândoi, deci Ariton are valențe să conducă orice minister din țara asta.
Bărbat: Așa e.
S.B: Ialomițeanu e amicul meu, e băiat bun, da’…(sursa Antena 3, vezi aici )


Ideea că  Ialomiţianu e un tip "prost" sau "aplecat" revine într-o altă stenogramă, într-o discuţie purtată între , între omul de afaceri Elan Schwartzenberg şi Sorin Blejnar.



Elan Schwartzenberg: Admit, admit şi v-am ţinut partea întodeauna, şi am ţipat când s-a dat cu pietre în Gardă, ş-am tipat când s-a dat cu pietre în ANAF, am avut o problemă, că ministru de Finanţe s-a p... pe tine! Am avut o problemă cu chestia asta.
Sorin Blejnar: Până la urmă văd că nu s-a p...pe mine, s-a p... pe el!
E.S. A s-a p... pe el!
S.B. I se scurge în pantofi!
E.S. Pot să spun ce plăcere am avut când l-am văzut în ziua aia. Da, eu nu-s remaniat, e o eroare. Boc nu mi-a zis nimic, să moară mama.Deci omu era cu pantalonii în vine! Direct.
S.B. Asta este.
E.S.Direct! Asta ca să vezi că Dumnezeu.
S.B.Noul ministru e un tip aplecat, un tip care cunoaşte sistemu... (sursa emisiunea "Ultima oră" de la România TV  din 24 octombrie )



Comentarii

Ultimă oră