Echipajul Francois Delecour / Dominique Savignoni a castigat cea de-a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop, Raliul Aradului.

Raliul de la Arad a avut un coeficient de 1,2, fiind cea mai importanta etapa din ultimele 4 ale calendarului competitional. Si de aceea, la start au fost prezenti cei mai importanti piloti ai campionatului autohton. Delecour a fost avantajat de prima pozitie la start, in conditiile in care pe primele 5 probe a fost ridicat foarte mult praf iar vizibilitatea a fost extrem de redusa. Acest lucru s-a schimbat in a doua parte a zilei, atunci cand oficialii au decis marirea ecartului la start la 3 minute, vizibilitatea pe probe fiind mult imbunatatita.

Pe locul 2 s-a clasat pilotul maghiar David Botka, cel care a terminat la peste un minut si jumatate in urma lui Delecour. Vali Porcisteanu a reprezentat Romania pe podiumul de la Arad, ocupand cea de-a treia treapta.

Simone Tempestini a avut un inceput foarte bun de raliu, pilotand excelent si ajungand pe 3 in momentul in care Porcisteanu a avut probleme. Ulterior, juniorul Napoca Rally Team a cazut in clasament, locul 5 fiind pierdut pe penultima speciala chiar in favoare tatalui sau, Marco Tempestini.

Locul 4 la general si prima pozitie la clasa 3, i-a revenit lui Edwin Keleti. Acesta l-a devansat pe Bogdan Marisca in urma specialei cu numarul 3 si a ramas in fata pana la final. Marisca obtine a doua treapta a podiumului acestei clase, locul trei revenindu-i lui Adrian Dragan. Bulgarul Todor Slavov a reusit sa castige clasa 5 si sa incheie pe 9 in clasamentul general. Alex Filip a fost nevoit sa abandoneze ieri din pozitia de lider al acestei clase datorita unei probleme tehnice a masinii de concurs, chiar daca a condus in clasament inca de la startul raliului.
Unul dintre cele mai disputate dueluri din cadrul acestui raliu s-a dat in cadrul clasei 9, intre Alex Mirea si Raul Badiu. Alex Mirea a inceput sa se distanteze in fruntea clasamentului pe finalul intrecerii iar Raul Badiu a abandonat pe penultima speciala. Radu-Arhire si Gioarsa completeaza podiumul acestei clase. Daniel Ungur a dominat si a castigat din nou clasa 11. Pilotul clujean a obtinut si locul 8 al clasamentului general al raliului. Pe locul doi la clasa 11 a terminat Banciu, iar pe 3, Crisan.Top 10 la finalul Raliului Aradului Atrium Mall 2013:

1.   F.Delecour / D.Savignoni  Peugeot 207 S2000            01:28:53.8
2.   D.Botka / P.Mihalik       Mitsubishi Lancer Evo IX R4    +01:31.8
3.   V.Porcisteanu / D.Dobre   Mitsubishi Lancer Evo X R4     +03:33.4
4.   E.Keleti / B.Csomortani   Mitsubishi Lancer Evo X        +03:45.0
5.   M.Tempestini / L.Baggio   Skoda Fabia S2000              +04:17.7
6.   S.Tempestini / D.Pulpea   Subaru Impreza R4              +04:23.9
7.   B.Marisca / S.Itu         Mitsubishi Lancer Evo IX       +09:06.6
8.   D.Ungur / A.Avram         Mitsubishi Lancer Evo VI       +09:49.4
9.   T.Slavov / D.Filipov      Renault Clio R3                +10:05.5
10.  D.Girtofan / A.Berghea    Skoda Fabia S2000              +10:21.1