Sari la conținut
-dracula-film-horror-and-fantasy-festival

Prima ediţie a „Dracula Film: Horror and Fantasy Festival” se va desfășura la Braşov şi Bran, chiar în perioada Halloween-ului, de pe 31 octombrie și până pe 3 noiembrie 2013.

În cele patru zile de festival vor fi prezentate publicului peste 40 de proiecţii: filme cu Dracula, zombi şi monştrii intergalactici, premierele din 2013, filme S.F. pentru copii şi surprize din cinematografia românească. Proiecţiile vor avea loc la Centrul Cultural Reduta, Cinemateca Patria, Castelul Bran.
„Suntem siguri că va fi un festival ca niciunul în România, pentru că va îmbina plăcerea masochistă a groazei, cu anticipaţia și cu fantezia nelimitată; va fi un spaţiu, atât al peliculelor horror, cât și al celor fantasy sau S.F.”, a declarat Anca Grădinariu, directorul artistic al festivalului. „Festivalul dorește să aducă o infuzie de sânge proaspăt, autentic, într-o zonă în care Dracula, acest personaj iconic, a fost folosit doar ca pretext pentru capcane kitsch turistice”, a mai adăugat Anca Grădinariu.
„Festivalul este o provocare, atât pentru organizatori, cât şi pentru public, pentru că dorim să-l transformăm împreună într-un eveniment-brand al Braşovului. Pentru asta, „Dracula Film: Horror and Fantasy Festival” are nevoie de prezenţa şi susţinerea publicului braşovean şi a iubitorilor genurilor cinematografice găzduite de festival”, a spus Marian Gîlea, directorul festivalului.
Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală Fanzin, Primăria Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Centrul Cultural Reduta, în colaborare cu Cinemateca Patria, KunSTadt Art Events Management şi Castelul Bran.
Pentru mai multe detalii despre festival pe www.draculafilm.ro.

Comentarii

Ultimă oră